Månedens bygg i august er kåret

Månedens bygg i august er kåret

Nybygget i Zander Kaaes gate 7 ligger vegg i vegg med Bergen stasjon, og har en moderne arkitektur med stor vekt på energi og miljø gjennom riktige materialvalg og arealeffektive, fleksible og funksjonelle løsninger.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Bygget er delt i tre fløyer som er på henholdsvis fire, fire og syv etasjer. Det har en tydelig identitet i bybildet samtidig som det er godt tilpasset de historiske omgivelsene.

ROM Eiendom som byggherre har vært opptatt av at hele området løftes. Det nye kontorbygget og opprustning av stasjonen er ment å skape ett nytt og attraktiv byrom for Bergen.

[factbox id="1"]

Arealet rundt bygget opparbeides med materialer av høy kvalitet og universell utforming. Nærhet til både Bergen stasjon, bystasjonen og bybanen gjør det enkelt å komme seg til og fra jobb. I kjelleren er det 17 parkeringsplasser og 150 plasser til sykkel.

Nybygget sto ferdig i 2. kvartal 2016 og var allerede da nærmest fullt utleid. Dette viser at sentrumsnære og miljøeffektive bygg er attraktive også i Bergen.

- ROM Eiendom er opptatt av å bidra til en bærekraftig utvikling av landets kollektivknutepunkter og å legge til rette for at flere reiser kollektivt. Vi var derfor glade for at det ble gjort plass til cirka 750 arbeidsplasser ved Bergens beste kollektivknutepunkt, sier administrerende direktør i ROM Eiendom, Petter Eiken.

I mars 2016 gikk det ut en pressemelding om at nybygget ville bli kjøpt opp av KLP Eiendom. Overtakelse finner sted 4. oktober 2016.

- Vi er svært fornøyde med å kjøpe KLPs nye bergenskontor. ROM Eiendom leverer et flott bygg som har en teknisk standard og miljøkvaliteter som er på linje med det vi selv hadde valgt for et nybygg, uttaler administrerende direktør i KLP Eiendom, Gunnar Gjørtz.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen