Månedens bygg i oktober er kåret

Månedens bygg i oktober er kåret

Grønn Byggallianse har valgt Sundtkvartalet som Månedens bygg. Fremover vil vi se et økt behov for at eiendommer raskt skal kunne tilpasses endrede krav, uten at man må foreta nye ressurskrevende ombygginger. Sundtkvartalet vil her kunne stå som et forbilde for valg av fleksible løsninger.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

[factbox id="1"]

Utbyggingen består av et nytt kontorbygg på drøye 30 000 kvadratmeter fordelt over fem etasjer pluss kjeller. Bygget vil inneholde kontorarbeidsplasser, servicetilbud og en flerbrukshall for skole- og barneidrett.

Flere av dagens eldre bygninger skal bevares, slik at nytt og gammelt kombineres på en god måte, og det etableres et sjarmerende gårdsrom mellom byggene. I tillegg er det stort fokus på område- og byutvikling i prosjektet. I den forbindelse er det blant annet planlagt å etablere en gang- og sykkelbro over Akerselva mellom Elgsletta og Chr. Kroghs gate.

Det er lagt stor vekt på fleksibilitet både bygningsteknisk og driftsteknisk, med et fast grid for de tekniske installasjonene. Himlingshøyde er standard uten lokale nedsenk. Vegger og glassfronter er i moduler for å kunne brukes igjen. Teppefliser kan lett flyttes og legges på nytt, og renses i en spesialutviklet prosess som forlenger brukstiden.

Målsettingen er å sertifisere bygget etter BREEAM NOR Excellent, energiklasse A og som passivhus.

GULLHAMMEREN/15. oktober 2018

De ti nominerte til Gullhammeren 2018 er klare

Gullhammeren 2018 skal fremme personer, bedrifter og prosjekter som benytter seg av arbeidsprosesser som kan bidra til en mer effektiv, lønnsom og grønnere bygge- og eiendomsnæring. De ti kandidatene har funnet nye måter å jobbe på eller jobber allerede på en måte som kan være «beste praksis» i din del av byggeprosessen. Les hele saken

Til toppen