Markedssjef Peter Fekete og Mapei har fokus på design og funksjonalitet.
Markedssjef Peter Fekete og Mapei har fokus på design og funksjonalitet. (Bilde: Eirik Iveland)

Mapei viser bredden

Mapei er 80 år internasjonalt, i Norge har selskapet vært i 40 år. Men etter aktiv medvirkning under sykkel-VM i Bergen er feiringen mer dempet på BRD. – Her har vi fokus på vår produktbredde, sier Peter Fekete, markedssjef Norden og Baltikum.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Mapei er opptatt av design og funksjonalitet. Sementbaserte produkter er viktige for oss, og vi vil være det i mange år fremover. Derfor invester vi i økt produksjonskapasitet, fabrikken i Nord-Odal utvides fra 16 000 til 24 000 kvm, forteller Fekete.

De fire siste årene har Mapei hatt en betydelig vekst, både i omsetning og resultat. Det er som følge av bevisst satsing på markedsarbeid og styrking av salgsapparatet.

Av produkter på BRD kan nevnes et nytt fasadesystem, Mapetherm Flex Nordic. Mikrosementbaserte Ultra Top Loft, er produkter med stilig design rettet særlig mot restaurant, hotell og eksklusive kontormiljø, mens Mapeguard er et foliebasert system for vanntetting

– Vi har stor fokus på produktserier som passer inn i et helhetlig system. Det forenkler prosessene for byggherrer og entreprenører, sier Fekete.

Mapei sin Systemguide er en omfattende katalog med produkter og løsninger for byggeindustrien.

– Publikasjonen viser teknologisk avanserte produkter og systemer. Denne guiden er et nyttig arbeidsverktøy og har blitt populær blant arkitekter og rådgivere, sier han til slutt.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen