Milano-utstilling i Jotun farger

Milano-utstilling i Jotun farger

Den norske utstillingen Structure, har som ambisjon å presentere noen av landets aller dyktigste designere og kunsthåndverkere.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Norwegian Crafts, Klubben og Jotun samarbeider om å få realisert utstillingen.

– Vår rolle i prosjektet er blant annet å kreere en fargepalett som skal fremheve den vakre kunsten og designene, forteller global fargesjef i Jotun, Lisbeth Larsen.

Fargepaletten

- Når vi skal ta fram farger til denne type utstilling, er det litt annerledes enn å tenke farger til et fargekart. Her er det designene som skal spille hovedrollen, og fargene skal understreke og fremheve på en ny og elegant måte, forteller Lisbeth Larsen, global fargesjef i Jotun.

Stylistduoen Kråkvik & D’Orazio har tegnet og planlagt det visuelle uttrykket av utstillingen, og alle objektene som stilles ut blir vakkert iscenesatt med deres sans for detaljer.

– Ved hjelp av mange innslag av fargepaletten til Jotun i utstillingen, vil det hele sys sammen til en helhet, tilføyer fargesjefen, sier Larsen.

Lekent og elegant med rosa

- Vi ser mange tendenser til rosa i dagens interiørbilde. Både møbler, tekstiler og alle slags interiørelementer finner vi i ulike rosanyanser nå. Det er en farge som er helt riktig for tiden, sier Lisbeth Larsen.

[img id="1"]

For Jotun er det viktig å utvikle rosatoner som fungerer på vegger og store flater.

- Dette er vår oppgave og vi er svært nøye på å finne de perfekte nyansene. Til utstillingen Structure, har vi valgt å benytte fargen Støvrosa, som er både en elegant og morsom farge. Alt avhenger av resten av stylingen og hvilket uttrykk man vil skape i rommet! Denne fargen kan passe både i et sofistikert interiør, eller i et rom som er mer livlig og lekent, forteller Larsen.

Blågrønne nyanser

Det er ingen tvil om at den blågrønne fargeskalaen inneholder nyanser som mennesker virkelig liker å omgi seg med.

- I Jotun har vi svært mange gode farger i dette spekteret, og vi har derfor valgt å ta med fargen Sjøalge til Milano, forteller Lisbeth Larsen.

- Den blågrønne fargen gir oss også et hint om det folk er opptatt av for tiden. Planter og elementer i tre er viktig når folk skal skape gode rom å være i. Men vi er også opptatt av naturen i et større perspektiv – bevaring av verdens havområder og ikke minst verdens økosystem, sier Larsen engasjert.

- Dette er noe vi gjerne vil vise frem, til interiørinteresserte fra hele verden som besøker utstillingen i april, legger hun til.

Structure gir «edge»

Den siste kuløren i paletten gjør fargetrioen virkelig spennende. Fargen Structure, som er oppkalt etter utstillingen, tilføyer et effektfullt hint av konjakk- og lærfarger.

- Vi har latt oss inspirere av rå mur, kobber og mykt lær - og dette gjør paletten litt annerledes og spennende. Denne fargen er prikken over i'en, og gjør fargesammensetningen enda mer aktuell i tendensbildet akkurat nå.  Fargen gir en imøtekommende lunhet i et rom, og fungerer godt som veggfarge. Jeg mener dette er en farge som vi vil se enda mer av i motebildet til neste år, sier fargesjefen avslutningsvis.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen