Miljøvennlig isolering av verneverdige bygg

Miljøvennlig isolering av verneverdige bygg

Bergsliens gate 12 B-C, et prosjektet med superisolerende kalkmørtel med aerogel presenteres på Brød&Miljø 7. Desember. Boligbygg har nettopp ferdigstilt prosjektet som er en del av FutureBuilts forbildeprogram.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Bergsliens gate befinner seg bare 600 meter fra Arkitektenes Hus og de som ønsker det er velkommen til å se resultatet i 1:1. Det arrangeres en omvisning som avslutning på frokostmøtet Brød & Miljø onsdag 7. desember kl. 08.00 - 10.00 (frokostmøtet er gratis, men krever påmelding).

For første gang er utvendig etterisolering med superisolerende kalkmørtel som inneholder aerogel testet ut i Norge. Bergsliens gate 12 er en verneverdig murbygg på Majorstua i Oslo, og Boligbygg har her gjennomført en unik rehabilitering.

I Bergsliens gate 12 eier Boligbygg en opprinnelig utedo og stall fra 1887, ombygd til to leiligheter i 1989. Nylig var det nødvendig å rehabilitere den gamle murbygningen, og Boligbygg grep muligheten til å prøve ut en helt ny metode for utvendig rehabilitering av verneverdige bygg.

Målet med metoden er å ivareta antikvariske prinsipper, og samtidig halvere byggets energitap, ved hjelp av en spesiell type kalkpuss som inneholder det superisolerende stoffet aerogel.

Brød & Miljø er månedlige frokostmøter som arrangeres av NAL i samarbeid med Statsbygg, FutureBuilt, Innovasjon Norge, Faggruppen for bygg og anlegg (Tekna/NITO), Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) og Husbanken.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen