Miljøvennlig isolering av verneverdige bygg

Miljøvennlig isolering av verneverdige bygg

Bergsliens gate 12 B-C, et prosjektet med superisolerende kalkmørtel med aerogel presenteres på Brød&Miljø 7. Desember. Boligbygg har nettopp ferdigstilt prosjektet som er en del av FutureBuilts forbildeprogram.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Bergsliens gate befinner seg bare 600 meter fra Arkitektenes Hus og de som ønsker det er velkommen til å se resultatet i 1:1. Det arrangeres en omvisning som avslutning på frokostmøtet Brød & Miljø onsdag 7. desember kl. 08.00 - 10.00 (frokostmøtet er gratis, men krever påmelding).

For første gang er utvendig etterisolering med superisolerende kalkmørtel som inneholder aerogel testet ut i Norge. Bergsliens gate 12 er en verneverdig murbygg på Majorstua i Oslo, og Boligbygg har her gjennomført en unik rehabilitering.

I Bergsliens gate 12 eier Boligbygg en opprinnelig utedo og stall fra 1887, ombygd til to leiligheter i 1989. Nylig var det nødvendig å rehabilitere den gamle murbygningen, og Boligbygg grep muligheten til å prøve ut en helt ny metode for utvendig rehabilitering av verneverdige bygg.

Målet med metoden er å ivareta antikvariske prinsipper, og samtidig halvere byggets energitap, ved hjelp av en spesiell type kalkpuss som inneholder det superisolerende stoffet aerogel.

Brød & Miljø er månedlige frokostmøter som arrangeres av NAL i samarbeid med Statsbygg, FutureBuilt, Innovasjon Norge, Faggruppen for bygg og anlegg (Tekna/NITO), Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) og Husbanken.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen