Miljøvennlig isolering av verneverdige bygg

Miljøvennlig isolering av verneverdige bygg

Bergsliens gate 12 B-C, et prosjektet med superisolerende kalkmørtel med aerogel presenteres på Brød&Miljø 7. Desember. Boligbygg har nettopp ferdigstilt prosjektet som er en del av FutureBuilts forbildeprogram.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Bergsliens gate befinner seg bare 600 meter fra Arkitektenes Hus og de som ønsker det er velkommen til å se resultatet i 1:1. Det arrangeres en omvisning som avslutning på frokostmøtet Brød & Miljø onsdag 7. desember kl. 08.00 - 10.00 (frokostmøtet er gratis, men krever påmelding).

For første gang er utvendig etterisolering med superisolerende kalkmørtel som inneholder aerogel testet ut i Norge. Bergsliens gate 12 er en verneverdig murbygg på Majorstua i Oslo, og Boligbygg har her gjennomført en unik rehabilitering.

I Bergsliens gate 12 eier Boligbygg en opprinnelig utedo og stall fra 1887, ombygd til to leiligheter i 1989. Nylig var det nødvendig å rehabilitere den gamle murbygningen, og Boligbygg grep muligheten til å prøve ut en helt ny metode for utvendig rehabilitering av verneverdige bygg.

Målet med metoden er å ivareta antikvariske prinsipper, og samtidig halvere byggets energitap, ved hjelp av en spesiell type kalkpuss som inneholder det superisolerende stoffet aerogel.

Brød & Miljø er månedlige frokostmøter som arrangeres av NAL i samarbeid med Statsbygg, FutureBuilt, Innovasjon Norge, Faggruppen for bygg og anlegg (Tekna/NITO), Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) og Husbanken.

TREARKITEKTUR/20. mars 2018

– Potensialet for trearkitektur er stort i Norge

Den anerkjente arkitekten og forkjemperen for massivt tre som byggemateriale blir en av foredragsholderne under lanseringen av Building Green. Møtestedet samler den bærekraftige bygge- og arkitekturbransjen, og blir for første gang avholdt i Oslo i oktober. Les hele saken

BETONG/20. mars 2018

Årets FABEKO-konferanse inngår i den internasjonale betongkonferansen

Den store internasjonale betongkonferansen ERMCO 2018 presenterer et stort spenn i temaer og inneholder mange spennende prosjekter og nyheter, flere av disse kommer fra Norge. Arrangementet på Radisson Blu Plaza i Oslo 7.-8. juni samler rundt 400 internasjonale deltagere som vil kunne delta på 45 interessante innlegg. Les hele saken

Til toppen