Miljøvennlige skolebygg på Zero-konferansen

Miljøvennlige skolebygg på Zero-konferansen

Undervisningsbygg markerer sin miljøprofil i bransjen ved å bidra på miljøkonferansen Zero denne uka.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Undervisningsbygg er grønn spydspiss

Bodil Motzke sier Undervisningsbygg er en grønn spydspiss i bransjen og at det er grunnen til at de er invitert som innledere. Hun er invitert til Zero-konferansen fordi hun er miljørådgiver i Undervisningsbygg, og snakker sammen med kollega Terje Stepaschko, som er avdelingsdirektør for innkjøp og juridisk i Undervisningsbygg.

Zero-konferansen arrangeres i Oslo for tiende gang. Daglig leder Marius Holm i Zero sier i innledningen sin at konferansen er Norges viktigste arena for klimaløsninger. Innlederne er invitert fordi de går foran som gode eksempler på sine felt.

- For at verden skal bli utslippsfri i 2050, må noen gå foran mot 2030. Spydspissprosjekter, som tøyer grenser og kutter klimagassutslipp, viser verden veien til fremtidens nullutslippssamfunn, sier Marius Holm.

Konkrete eksempler fra skolebygg

Under samme tema som Undervisningsbygg, snakker Lars Aksnes i Statens vegvesen, Bernt Reitan Jenssen i Ruter, Ingebjørg Tofte i Lier kommune, Gabriel Wergeland Krog i Grønn bil, samt Næringsminister Monica Mæland.

Etter presentasjonene er det paneldebatt hvor teamet "Hva kan gjøres for å få bedre miljøkrav i alle offentlige anbud og for at innovasjoner etterspørres" diskuteres.

Stepaschko og Motze bruker konkrete eksempler fra Undervisningsbygg i sine innledninger, og snakker om utfasing av oljefyr, passivhus, nesten nullenergibygg og skoler med solcelleanlegg i fasaden.

- Nå er jeg full av inspirasjon, sier Terje Stepaschko etter deltakelsen på konferansen.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen