Miljøvennlige skolebygg på Zero-konferansen

Miljøvennlige skolebygg på Zero-konferansen

Undervisningsbygg markerer sin miljøprofil i bransjen ved å bidra på miljøkonferansen Zero denne uka.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Undervisningsbygg er grønn spydspiss

Bodil Motzke sier Undervisningsbygg er en grønn spydspiss i bransjen og at det er grunnen til at de er invitert som innledere. Hun er invitert til Zero-konferansen fordi hun er miljørådgiver i Undervisningsbygg, og snakker sammen med kollega Terje Stepaschko, som er avdelingsdirektør for innkjøp og juridisk i Undervisningsbygg.

Zero-konferansen arrangeres i Oslo for tiende gang. Daglig leder Marius Holm i Zero sier i innledningen sin at konferansen er Norges viktigste arena for klimaløsninger. Innlederne er invitert fordi de går foran som gode eksempler på sine felt.

- For at verden skal bli utslippsfri i 2050, må noen gå foran mot 2030. Spydspissprosjekter, som tøyer grenser og kutter klimagassutslipp, viser verden veien til fremtidens nullutslippssamfunn, sier Marius Holm.

Konkrete eksempler fra skolebygg

Under samme tema som Undervisningsbygg, snakker Lars Aksnes i Statens vegvesen, Bernt Reitan Jenssen i Ruter, Ingebjørg Tofte i Lier kommune, Gabriel Wergeland Krog i Grønn bil, samt Næringsminister Monica Mæland.

Etter presentasjonene er det paneldebatt hvor teamet "Hva kan gjøres for å få bedre miljøkrav i alle offentlige anbud og for at innovasjoner etterspørres" diskuteres.

Stepaschko og Motze bruker konkrete eksempler fra Undervisningsbygg i sine innledninger, og snakker om utfasing av oljefyr, passivhus, nesten nullenergibygg og skoler med solcelleanlegg i fasaden.

- Nå er jeg full av inspirasjon, sier Terje Stepaschko etter deltakelsen på konferansen.

TRE/16. februar 2018

Rekordoppmøte på verdens største konferanse for byggekunst i tre

1700 deltakere fra hele verden deltok på verdens største møteplass for byggkonstruksjoner i tre, Forum Holzbau Garmisch. Flere norske bedrifter deltok for å oppdatere seg på de nyeste trendene innen internasjonal byggekunst i tre. Les hele saken

BIM/16. februar 2018

Fullsatt sal på seminaret om parametrisk design og BIM

Tirsdag 13. februar ble det for første gang i Norge arrangert seminar om parametrisk design/visuell programmering. Over 130 personer var til stede på Felix Konferansesenter for å høre en rekke norske og internasjonale foredragsholdere fortelle om hvordan de benytter dette i sin hverdag. Les hele saken

BYGGENÆRINGEN/15. februar 2018

Fortsatt stort behov for fagarbeidere i byggenæringen

38 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere viser ny undersøkelse fra BNL. I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer, og selv om pendelen går riktig vei på landsbasis, er det alt for få som velger bygg- og anleggsteknikk. Les hele saken

Til toppen