Milliardoppdrag til Veidekke
(Illustrasjon: Schmidt Hammer Lassen Architects (DK))

Milliardoppdrag til Veidekke

Veidekke har fått i oppdrag i bygge storprosjektet VIA i Vika i Oslo sentrum for Storebrand og Aspelin Ramm. Oppdraget innebærer å rive dagens bygg i Ruseløkkveien 26 (House of Oslo) og bygge et miljøsertifisert næringsbygg med kontorer, handel, service og servering i 13 etasjer.

  • breeam
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Vi er veldig glade og stolte over å ha vunnet oppdraget og fått tilliten til å bygge VIA. Dette blir et næringsbygg i absolutt ypperste klasse blant annet når det gjelder interiør, eksteriør, fleksibilitet og miljø, med beliggenhet i det som kanskje er Oslos beste forretnings­område. VIA blir et av de største prosjektene vi har bygget i Oslo sentrum, og vi gleder oss til å komme i gang med byggearbeidene, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

VIA skal bestå av to bygg på til sammen cirka 62.500 m2 med felles gårdsrom. I nordbygget vil det bli kontorlokaler fra tredje til trettende etasje, og i sydbygget fra tredje til ellevte etasje. I de nedre etasjene skal det etableres et mangfoldig servicetilbud innenfor handel og et variert utvalg av restauranter og kafeer.

Et forbildeprosjekt

Miljø og bærekraft er sentralt i prosjektet som skal sertifiseres etter standarden BREEAM-NOR klasse Excellent. VIA skal være et forbildeprosjekt for effektiv energihåndtering og bærekraftige løsninger i valg av materialer, teknikk og utforming med blant annet solcelleanlegg på taket. Bygget er konstruert for lavest mulig miljøbelastning og en effektiv arealutnyttelse for smart og optimal driftModerne teknologi vil i intelligent samspill med arkitektur utnytte lys og luft til å skape et godt innemiljø.

Veidekke skal rive dagens bygningsmasse, oppføre de nye byggene samt oppgradere eksisterende parkeringshus i en totalentreprise. Rivearbeidene settes i gang til sommeren, og hele prosjektet skal ferdigstilles i løpet av høsten 2021. Etter avtale med kunden vil ikke endelig kontraktssum bli offentliggjort.

Til toppen