Administrerende direktør Håkan Magnusson i BMI mener Icopal og Bras Monier passer godt sammen.
Administrerende direktør Håkan Magnusson i BMI mener Icopal og Bras Monier passer godt sammen. (Bilde: Eirik Iveland)

Monier og Icopal skal bli store sammen

Icopal er på BRD med ny logo: BMI. Årsaken er at de slås sammen med Bras Monier (Zanda takstein). – Produktene til de to selskapene kompletterer hverandre meget godt, sier adm. dir. Håkan Magnusson i BMI.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I starten av 2016 ble Icopal kjøpt av Standard Industries. De offensive amerikanerene kjøpte senere også Icopals konkurrent Bras Monier. Sammen skal det nye selskapet BMI (Bras Monier Icopal) erobre ny markedsandeler

Visjonene er å bli verdens største takprodusent – og de får en klart større tilstedeværelse i Norge med omsetning på over én milliard kroner per år.

– Begge selskapene er opptatt av utvikling. Vi driver innovasjon og satser mye på it. Vi skal bidra til å gi bedre flyt gjennom byggeprosessene gjennom teknologisk utvikling og samarbeidet med aktører på miljø, it, entrepriser. Jeg tror vi bare har sett begynnelsen av digitaliseringen i byggebransjen, sier Magnusson.

Magnusson mener dette vil bli starten på et vellykket samarbeid.

– Begge selskapene er opptatt av å levere kvalitet og å være tett på markedet. Vi har et godt fundament i veldig lik tankegang. Også medarbeiderne mener dette er en god match. Ambisjonen er at en pluss en blir tre, sier han.

DIGITALISERING/ 9. april 2019

Styrker sin posisjon som digitaliseringspartner til byggebransjen i Norden

Infobric utvider sortimentet av smarte digitale løsninger for å øke sikkerheten og effektiviteten i den nordiske byggebransjen. Gjennom oppkjøpet blir Tempus AS med datterselskapet Templus AB nå en del av Infobric. Les hele saken

Til toppen