Monterer solceller på miljøhuset GK

Monterer solceller på miljøhuset GK

- Dette gir oss førstehåndserfaring og innsikt i hvordan solcelleanlegg fungerer i praksis i moderne kontorbygg, sier direktør Teknologi og marked Bjørn-Osvald Skandsen i GK inneklima.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Miljøhuset GK har siden åpningen i 2012 vært et av landets mest energieffektive kontorbygg. Med solceller på taket, blir byggets miljøprofil enda tydeligere.

Bakgrunnen for at man nå monterer panelene, ved siden av den åpenbare miljøgevinsten, er å gi GK erfaring med solenergi som senere kan komme kundene til gode.

- Vi er klar over at dette ikke vil være en økonomisk lønnsom investering på kort sikt, men sol er hyppig omtalt i samfunnsdebatten for tiden og blir trolig å se på flere anbudsforespørsler i årene som kommer. Da vi bygget Miljøhuset GK, valgte vi å bruke «hyllevarer» tilgjengelig for alle satt sammen på en smart måte, og det samme gjelder for solcellene som nå er montert, forklarer direktør teknologi og marked i GK Inneklima, Bjørn-Osvald Skandsen.

Det er montert 180 standardpaneler på taket av Miljøhuset GK.

- Strømmen som produseres sendes rett inn på hovedtavla og brukes som vanlig, sier Skandsen.

Selv om Miljøhuset GK i utgangspunktet er svært energieffektivt, blir det foreløpig ikke et plusshus.

- I teorien kan det være overproduksjon midt på sommeren og da vil strømmen selges tilbake til Hafslund. Estimert årsproduksjon er snaut 40 000 kWh, så vi vil med andre ord benytte all produsert strøm selv, sier Skandsen.

Anlegget leveres av Solcellespesialisten og skal etter planen være i drift i begynnelsen av juni.

GK Byggautomasjon kobler systemet opp mot SD-anlegget, og GK Elektro står for koblingen mellom solcelleanlegget og hovedtavla.

FASADE/21. februar 2018

Lansere et revolusjonerende monteringssystem

I april 2018 vil Q-railing lansere et revolusjonerende monteringssystem som skal gjøre det svært så enkelt å montere glass. Q-railing vil presentere det nye monteringssystemet på messen Fensterbau Frontale i Nürnberg 21. - 23- mars og via en direktestrømming på Facebook kl. 14.00 21. mars. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen