Multiconsult tar full kontroll over Link Arkitektur

Multiconsult tar full kontroll over Link Arkitektur

Multiconsult har inngått avtale om å kjøpe de resterende 68 prosentene av aksjene i Link Arkitektur som selskapet allerede ikke eier, for 109 millioner kroner, ifølge en melding tirsdag.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Vi gikk inn på eiersiden i 2008 med en tro på samspillet mellom tidligfasearkitektur og tidligfaserådgiving. Dette var en riktig tanke og er nå moden for å tas videre. Vi ser at dette samspillet er sentralt i dagens samfunnsutvikling i retning av urbanisering og bærekraft. Jeg har sterk tro på vår kollektive styrke og ser også at økt eierskap åpner for nye muligheter, sier Multiconsult-sjef Christian Nørgaard Madsen i meldingen.

Multiconsult har til hensikt å opprettholde LINK arkitektur som eget merkenavn og organisert som et heleid datterselskap i Multiconsult-konsernet, opplyses det.

Selgerne er Målsnes Invest AS, Tviberg AS, Onafyr AS, Halleraker AS, WSP Europe AB og Paladio AS. Sistnevnte aksjonær representerer fire LINK-ansatte.

Transaksjonen gjennomføres i helhet i kontanter fra Multiconsults kontantbeholdning, og ventes finnes sted omkring 15. september.

Kilde: Dagens Næringsliv.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen