Campus Ås er et av Statsbygg-prosjektene hvor Multiconsult har hatt en viktig rolle.
Campus Ås er et av Statsbygg-prosjektene hvor Multiconsult har hatt en viktig rolle. (Illustrasjon: LINK Landskap / ØKAW arkitekter / Henning Larsen Architects)

Multiconsult vinner Statsbygg-kontrakt

I en konkurranse med fem tilbydere blir Multiconsult innstilt til Statsbygg-kontrakten på rammeavtale for BIM-manual 2.0 videreutvikling.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

På tildelingskriteriet «kvalitet», som tilsammen telte 70 prosent, har Multiconsult fått høyeste poengscore og det ble utslagsgivende i denne konkurransen, heter det i en meddelelse fra Statsbygg.

– Dette grunnet at de har tilbudt et team med svært god fagkompetanse innen de angitte fag, formalkompetanse og referanser med svært god overføringsverdi, samt levert en svært god og troverdig plan for gjennomføring av oppdraget, står det i meddelelsen.

Teknologileder Cathrine Mørch i Multiconsult er svært entusiastisk over innstillingen.

– Statsbygg har i lang tid bidratt til å drive bransjen videre med tanke på nytenkning og bruk av teknologi. Det er viktig for oss prosjekterende at vi griper muligheten og «rommet» til å påvirke prosessene og kravene. Derfor er det en spennende mulighet å få delta i den videre utvikling av en av bærebjelkene i Statsbyggs prosjekter, sier hun.

Solid erfaring

I meddelelsen fra Statsbygg framholdes det at Multiconsults referanseprosjekter er både strategisk og operative med referanser med svært god overføringsverdi til denne kontrakten:

– Særlig trekkes frem referanser til nøkkelpersonell som Nytt sykehus Drammen (Helse Sør-Øst), BIM manual 2.0 i Statsbygg, Tønsbergprosjektet (Sykehuset Vestfold), Vikingtidsmuseet (Statsbygg), Campus Ås (Statsbygg) og buildingSMART. Angitt personell har hatt nøkkelroller på flere av prosjektene de har fremlagt.

Bestemmelsene i forskrift om offentlige anskaffelser gir konkurransedeltakerne rett til å klage over beslutninger tatt under gjennomføringen av konkurransen. Fristen er 2. juli.

BUILDING GREEN/26. september 2018

Building Green: Bli inspirert til å tenke bærekraftig

Snart åpner dørene til lanseringen av Building Green i Oslo. Arrangementet holdes på prisbelønte Gamle Museet hvor bærekraftige produkter, tanker og løsninger innen arkitektur og bygg blir satt på dagsorden. Building Green gir besøkende muligheten for å høre mange forskjellige inspirerende emner innen byggeri og arkitektur. Og de kan delta den ene dagen eller begge dager, alt etter hvilket tema som interesserer dem mest. Les hele saken

POWERHOUSE/26. september 2018

Forskningssenteret ZEN inn i Smart by Powerhouse

Arbeidet med å utvikle en veileder for smarte bygg, Smart by Powerhouse, er godt i gang. – For å ta hensyn til områdeperspektivet og øke innsikten rundt responsive bygg, er også forskningssenteret ZEN (Zero Emission Neighbourhood in Smart Cities) engasjert, sier daglig leder for Powerhouse, Rune Stene. Les hele saken

Til toppen