Myndighetene skjerper kravene – SmartDok har løsningen

Myndighetene skjerper kravene – SmartDok har løsningen

Myndighetene skjerper kravene. Fredag 1.juli 2016 endres Byggherreforskriftens §15. Er du klar ?

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Endringene innebærer blant annet krav om at mannskapslister skal føres elektronisk og at fødselsdato eller D-nummeret til alle som utfører arbeid på bygg- og anleggsplassen skal oppføres i denne oversiktslisten.

- Vi har løsningen klar som tilfredsstiller myndighetenes krav. Vår elektroniske løsning er enkel å bruke fremfor manuell føring av mannskapslister, sier salgssjef Per Tore Hansen i SmartDok.

Bakgrunnen for endringene i loven er å motvirke misbruk av HMS-kort, at oversiktslistene skal vise rett identitet for den som faktisk utfører arbeid, og effektivisere byggherrens kontroll og Arbeidstilsynets tilsyn.

– Vi og våre kunder har hatt god erfaring med ID06-løsningen vår i Sverige, som på mange måter er veldig lik denne. I Norge har vi hatt en løsning for elektronisk Byggekortleser på markedet i lang tid, så dette er ikke noe nytt for SmartDok, oppsummerer salgssjefen.

– For å tilpasse oss endringene i Byggherreforskriftene var det kun snakk om minimale endringer for å tilfredsstille kravene. Om du trenger en løsning kjapt, er det bare å ta kontakt med oss, avslutter salgssjefen.

SmartDok er i dag er Norges desidert mest brukte timeregistrerings- og dokumentasjonsløsning i bygg- og anleggsbransjen.

Til toppen