Nå har verdens høyeste trehus åpnet
(Foto: Nina Rundsveen / Moelven)

Nå har verdens høyeste trehus åpnet

Det 85,4 meter høye Mjøstårnet med hotell, en restaurant, leiligheter og kontorer står nå ferdig.

  • Tre
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Fredag 1. mars ble Mjøstårnet åpnet for publikum og hotellet tatt i bruk, snaue to år etter at første spadetak ble tatt ved mjøskanten i Brumunddal.

Har flyttet grensene for trebruk

– Mjøstårnet har flyttet grenser for hva som er mulig å bygge i tre, slik Moelven tidligere har gjort med OL-hallene til 94-lekene, trebruer og vår forrige verdensrekord med «Treet» i Bergen. Dette bygget setter en ny standard for hvordan vi kan bygge høyt med tre, og dette har blitt lagt merke til verden over – slik verdensrekorder gjerne blir, sier en stolt Rune Abrahamsen, direktør i Moelven Limtre.

  Foto: Nina Rundsveen / Moelven

De sju øverste etasjene i høyhuset består av leiligheter, mens de fire under er hotelletasjer. De nederste etasjene består av kontorer, mens den utvidede førsteetasjen består av restaurant og et svømmeanlegg.

Plassert rett ved Mjøsa, og med E6 på den andre siden, er verdens høyeste trehus allerede et landemerke i Innlandet.

Her kan du se Moelvens siste kortfilm om oppføringen av Mjøstårnet:

Med sine 85,4 meter over bakken har Mjøstårnet tatt rekorden som verdens høyeste trehus, og det nye bygget er også både kortreist og klimasmart. Skogen tar opp karbondioksid og lagrer det, og når vi bygger i tre blir klimagassene bevart i treverket.

  Foto: Nina Rundsveen

Moelven Limtre, som holder til i Moelv, har hatt ansvaret for løsninger, produksjon og montering av den bærende limtrekonstruksjonen i Mjøstårnet. AB Invest med Arthur Buchardt i spissen er byggherre, mens Hent er hovedentreprenør. Bygget er designet av Voll Arkitekter.

Et synlig bevis på mulighetene

For Moelven er bygget på 18 etasjer også et innlegg i debatten om en grønnere og fornybar framtid:

– Vi ønsker å bidra til en bærekraftig framtid i tre. Moelven forvalter en fornybar naturressurs, og for hver tre som blir hogd, så plantes det minst to nye trær. For Moelven er Mjøstårnet nok et synlig bevis på hva som er mulig å få til i tre, og vi tror dette bygget kan inspirere flere til å velge klimasmarte løsninger framover, sier Morten Kristiansen, konsernsjef i Moelven Industrier.

BYGGEPLASS/20. mars 2019

Slik skal AF og Cramo effektivisere byggeplassen

For å effektivisere byggeprosessen, er utleieselskapet Cramo fast til stede på AF Gruppen og Oslo S Utviklings byggeplass i Bjørvika. Målet er å øke produktiviteten ved å alltid ha riktig utstyr tilgjengelig og korte ned leietiden på utstyr. Les hele saken

BREEAM/18. mars 2019

Vant milliardoppdrag i Bærum

Bærum kommune og Veidekke har inngått avtale om å bygge Oksenøya senter på Fornebulandet. Senteret får en meget sterk miljøprofil og skal inneholde en stor barneskole, barnehage, idrettsanlegg og et bo- og behandlingssenter. Oppdraget, som ble vunnet i en pris- og designkonkurranse, er verdt i overkant av 1,1 milliard kroner ekskl. mva. Les hele saken

Til toppen