NCC utvikler en levende bydel på Helsfyr

NCC utvikler en levende bydel på Helsfyr

NCC kjøper tomteområde på Valle Hovin av Vålerenga Kultur og Idrettspark AS for å utvikle 60.000 kvadratmeter kontor bestående av opptil fem kontorbygg.

  • breeam
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

[factbox id="1"]

-   Gjennom dette tomtekjøpet har NCC gjort det mulig for Vålerenga å realisere vår drøm om egen stadion. NCC var tidlig med i prosessen rundt planleggingen av nytt stadionområde og har vært en solid støttespiller, både faglig og finansielt, for Vålerenga gjennom hele prosessen, sier Tom Krøning, styreformann i Vålerenga Kultur og Idrettspark AS.

NCC var tidlig med i prosessen rundt planleggingen av nytt stadionområde

NCC har god kjennskap til Helsfyrområdet. Tidligere har NCC utviklet og bygget blant annet Fyrstikktorget, Helsfyr Panorama og sitt prisbelønte hovedkontor i Østensjøveien 27, som sto ferdig i desember 2013.

-   For oss i NCC er det spennende å kunne være en del av denne områdeutviklingen. Vårt mål er at Valle Hovin med sin nye stadion, nytt boligområde, barnehage, skole og nye arbeidsplasser vil bli en bærekraftig og levende bydel, sier Manne Aronsson, administrerende direktør NCC Property Development.  I tillegg til moderne kontorlokaler planlegges det ulike handels- og servicetilbud på gateplan i de nye byggene.

For oss i NCC er det spennende å kunne være en del av denne områdeutviklingen

Kontorbyggene sertifiseres i henhold til miljøsertifiseringssystemet BREEAM NOR. Dette innebærer et økt fokus på inneklima, økologi, livssyklus, avfall, samt energi- og vannforbruk.

Byggene vil samtidig ha en god profilering mot motorveien og stadionområdet

-   Med nærheten til nye Vålerenga stadion og servicetilbudene som vil finnes der, kollektivknutepunkt og samtidig nærhet til sentrum mener vi det nye kontorområdet vil være attraktivt i leiemarkedet. Byggene vil samtidig ha en god profilering mot motorveien og stadionområdet, sier Aronsson.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen