NHH-rehabilitering til 555 millioner
(Foto: Helge Skodvin / NHH)

NHH-rehabilitering til 555 millioner

Statsbygg har fått klarsignal av regjeringen til å rehabilitere Norges Handelshøyskole for over en halv milliard kroner. Tirsdag fikk både statsministeren og studentene vite mer om planene.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Både statsminister Erna Solberg og høyere utdanningsminister Iselin Nybø var til stede i NHH-aulaen da administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg fortalte om prosjektet.

Statsbygg og NHH har jobbet med rehabiliteringen siden 2016. Hovedbygget ved skolen sliter med fukt og lekkasjer, tekniske anlegg er utdatert og mulighetene for moderne studie- og arbeidsformer er ikke gode nok.

Etter nylig å ha mottatt oppdragsbrevet for rehabiliteringen fra regjeringen vil Statsbygg nå gå i gang med arbeidene.

– Norges Handelshøyskole er en av landets ledende utdanningsinstitusjoner. Vi gleder oss til å sette den i stand og skape de beste forutsetninger for både studier og forskning, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

  Illustrasjon: Statsbygg

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har godkjent en kostnadsramme for prosjektet på 555 millioner kroner. I tillegg kommer 3,9 mill. kroner til kunstnerisk utsmykking.

Behov for modernisering

Rehabiliteringen omfatter hovedbygget ved skolen. Her foregår mer enn halvparten av undervisningen ved NHH. Mer enn halvparten av arbeidsplassene befinner seg også her.

Høyblokken vil få ny og moderne fasade, men med samme uttrykk som i dag på lang avstand. Både høyblokken og lavblokkene vil få en fargepalett som gjenspeiler byggeåret 1963. Begge skal etterisoleres. Sammen med nye tekniske anlegg bidrar dette til at energiforbruket ved NHH blir betydelig redusert.

  Illustrasjon: Statsbygg

I tillegg har NHHs behov for økt samhandling, arealeffektivisering og tilrettelegging for nye undervisningsformer vært sentrale elementer i prosjektet.

– Å ta utgangspunkt i det man har i stedet for å rive og bygge nytt er både klima- og kostnadsvennlig. Moderne arbeidsmetoder gjør at man kan finne gode løsninger innenfor rammene av den eksisterende bygningsmassen, sier Nikolaisen.

BYGGEPLASS/20. mars 2019

Slik skal AF og Cramo effektivisere byggeplassen

For å effektivisere byggeprosessen, er utleieselskapet Cramo fast til stede på AF Gruppen og Oslo S Utviklings byggeplass i Bjørvika. Målet er å øke produktiviteten ved å alltid ha riktig utstyr tilgjengelig og korte ned leietiden på utstyr. Les hele saken

BREEAM/18. mars 2019

Vant milliardoppdrag i Bærum

Bærum kommune og Veidekke har inngått avtale om å bygge Oksenøya senter på Fornebulandet. Senteret får en meget sterk miljøprofil og skal inneholde en stor barneskole, barnehage, idrettsanlegg og et bo- og behandlingssenter. Oppdraget, som ble vunnet i en pris- og designkonkurranse, er verdt i overkant av 1,1 milliard kroner ekskl. mva. Les hele saken

Til toppen