Et kontorbygg i Universitetsgata 7-9.
Et kontorbygg i Universitetsgata 7-9. (Foto: Entra)

NIB låner til Entra for bygging av bærekraftige bygninger i Norge

Den nordiske investeringsbank (NIB) og eiendomsselskapet Entra ASA har inngått en åtteårig låneavtale på 1,500 millioner kroner (155 millioner euro) for utvikling og bygging av tre BREEAM-NOR Excellent-sertifiserte kontorbygg i Norge.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Det 8-årige lånet skal finansiere tre kontorbygg, to i Oslo og et i Trondheim. Bygningene vil bli sertifisert som Excellent, det nest høyeste sertifiseringsnivået under BREEAM-NOR standarden for grønne bygninger. Det totale gulvarealet til de tre bygningene er 56 200 m2, og bygningene skal bli ferdigstilt mellom 2019 og 2021.

Den første av bygningene i Oslo er et campus-område på 22,700 kvadratmeter i Tullinkvartalet i Oslo, som også omfatter Det juridiske fakultet ved Universitetet. De nye lokalene vil tilby et moderne miljø designet for å utdanne fakultetets 4,200 studenter, som for tiden studerer i flere spredte lokaler.

Den andre Oslo-eiendommen er et kontorbygg på 22,000 kvadratmeter med restauranter i Universitetsgata 7-9. Den ti-etasjers bygningen er designet for å være "morgendagens kontor" med rom på gatenivå, som vil bidra til byliv og aktivitet utenom normal kontortid.

Den tredje bygningen er et kontorbygg på 11,500 kvadratmeter i Trondheim, hvorav omtrent halvparten allerede er utleid til Skatteetaten.

Entra er en ledende eier, forvalter og utvikler av kontoreiendommer i Norge. Ved årsslutt 2018 omfattet eiendomsporteføljen 92 eiendommer med en total markedsverdi på NOK 46 milliarder. Entra er også en stor utsteder av obligasjoner i det norske markedet. NIB har tidligere investert i to grønne obligasjoner utstedt av Entra.

Til toppen