NLA utvikler pris for landskapsarkitektur

NLA utvikler pris for landskapsarkitektur

Norske Landskapsarkitekters Landsforbund (NLA) mente det var på tide å stifte en egen pris for prosjekter innen landskapsarkitektur. Fredag ble den første prisen ble delt ut. Den gikk til LINK Landskap for prosjektet Grorudparken.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Vil fremme landskapsarkitektur

[factbox id="2"]

Prisen ble delt ut på den årlige fagdagen i NLA som ble holdt i Bergen. Prisen skal heretter deles ut årlig og birda til å heve norsk landskapsarkitektur. Juryen mottok 50 forslag i konkurransen. Dette mener NLA underbygger behovet for prisen.

Juryen i NLA vektla den moderne tolkning av parken og dagens politiske satsing på bærekraft og økologi. Etter å ha vurdert forslagene var juryen enstemmig i å utdele prisen til i LINK Landskap.

- Vi er veldig stolte over å vinne denne prisen, og at våre fagfeller anerkjenner dette prosjektet som er et hjertebarn for kontoret. Vi mener Grorudparken er et verdig prosjekt som fortjener denne oppmerksomheten, sier Møllenhus i en pressemelding.

Delte ut hederspris

[factbox id="1"]

Det ble også utdelt en ærespris ved fagdagen. Denne gikk til landskapsarkitekt Bjarne Aasen. Han har i mer enn 50 år vært med å utvikle flere av de beste prosjektene i norsk landskapsarkitektur. Sammen med kollega Toralf Lønrusten var han den første som benevnet seg og sitt firma som landskapsarkitekt.

[slider]

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen