NoIS kjøper det Trondheims-baserte IT-rådgiverselskapet Fundator AS. Direktør Norconsult Informasjonssystemer Ola Greiff Johnsen (t.v.) og administrerende direktør i Fundator Eirik Thun (t.h.).
NoIS kjøper det Trondheims-baserte IT-rådgiverselskapet Fundator AS. Direktør Norconsult Informasjonssystemer Ola Greiff Johnsen (t.v.) og administrerende direktør i Fundator Eirik Thun (t.h.). (Foto: Andreas Ravnestad)

NoIS overtar Fundator AS

NoIS overtar Fundator og styrker dermed sin posisjon innen systemutvikling, maskinlæring, IT-arkitektur og IT-rådgivning. Fundator har 35 ansatte og har oppnådd en sterk posisjon i markedet gjennom gode leveranser og stabile kunderelasjoner.

  • IT
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- I Fundator er vi svært fornøyde med å videreutvikle vår kompetanse i det vi anser som Norges sterkeste og mest spennende fagmiljø i bransjen. Vi har et felles verdigrunnlag, utfyllende forretningsområder og lik kultur. Fundator og NoIS passer svært godt sammen, sier Eirik Thun, administrerende direktør i Fundator.

Utvidet tjenestetilbud overfor kunder

Før oppkjøpet av Fundator har NoIS 140 ansatte som jobber ved ni kontorer i Norge og 30 som jobber i et datterselskap i Sverige.

- Etter overtagelsen av Fundator vil selskapet ha over 200 IT-konsulenter, sier Ola Greiff Johnsen, direktør i NoIS, som ser frem til å få Fundator dyktige medarbeidere med på laget.

- Sammen kan vi fortsette å tilby våre kunder og samarbeidspartnere meget solid IT-kompetanse, sier Greiff Johnsen.

Både NoIS og Fundator vurderer oppkjøpet som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplasser og for å skape grunnlag for videre lønnsom vekst. Samtlige ansatte i Fundator vil fortsette i sine stillinger når selskapet fra 1. januar viderefører sin virksomhet som en integrert del av NoIS. Fundator flytter til Norconsult sine lokaler på Lerkendal i Trondheim i løpet av 1. kvartal 2018.

KLIMA/19. januar 2018

Svalbard blir varmere og våtere

Klimaet er i endring, og på Svalbard endrer det seg kanskje raskere enn noe annet sted på kloden. Et varmere og våtere klima vil få konsekvenser for eksisterende bygninger og konstruksjoner, og for hvordan nybygg bør fundamenteres i framtiden. Les hele saken

BIM/18. januar 2018

BIM på byggeplassen: – Det fløt som en stille elv

1. mai sto den nye Kunst- og designhøgskolen ferdig i Bergen, ni måneder før formell overtagelse. Statsbygg bygget på BIM og Lean-metodikk. – Det må vi gjøre mer av, konkluderer prosjektsjef Hans Thomas Holm. Les hele saken

Til toppen