KLP/Rezidor står bak prosjektet Radisson Hotel Atlantic. LINK arkitektur er arkitekten, mens Backe er entreprenøren.
KLP/Rezidor står bak prosjektet Radisson Hotel Atlantic. LINK arkitektur er arkitekten, mens Backe er entreprenøren. (Foto: Hundven-Clements Photography)

Nominert til Cityprisen Rogaland 2018

Cityprisen deles ut til byggherre som strekker seg lenger med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi og det skal være miljø- og klimaeffektivt.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

De tre nominerte til Cityprisen Rogaland 2018 er Sola Airport Arena, BGE Contemporary Art Gallery og Radisson Hotel Atlantic.

KLP/Rezidor står bak prosjektet Radisson Hotel Atlantic. LINK arkitektur er arkitekten, mens Backe er entreprenøren.

Før den omfattende renovering fremsto Hotel Atlantic som et sammensatt speilbilde av de tidsepoker bygget har gjennomgått. Det opprinnelige Hotel Atlantic stod ferdig 15.mai 1952 og i 1968 ble fire nye etasjer bygget på. I 1980 ble den nye St. Olavs fløy ferdigstilt.

Målsettinger for renoveringen har vært:

  • Å verne om den historiske verdien, om alle minner og opplevelser som knytter en stor del av Stavangers befolkning til Hotel Atlantic.
  • Å skape et moderne Hotel Atlantic med de fasiliteter og med den standard det forventes av et moderne hotell, men som med sin subtile eleganse og bruk av varige materialer stadig føles velkjent.
  • Å gi Hotel Atlantic en ny drakt slik at hotellet for de kommende generasjoner igjen blir rammen rundt merkedager og høytideligheter.

Det mest synlige utvendige grepet i hotellets eksteriør er etableringen av en ny resepsjon mellom den opprinnelige delen og St. Olav blokken.

«Stavangers mest ikoniske hotell har igjen åpnet dørene, etter å ha vært gjennom en totalrenovering og ombygging. Hotellet fra 1952 er omdannet til et energieffektivt bygg, som igjen har fått den høye standarden det fortjener. Resepsjonsområdet er bygget om, med forbedret intern logistikk og tilgang for konferanser, arrangement og et nytt restaurant-konsept mot gateplan, som er åpent for byens innbyggere», skriver juryen om det nominerte prosjektet.

Hvem som har vunnet blir offentliggjort den 15. november på Citykonferansen i Stavanger på nettopp Radisson Blu Atlantic Hotel.

BELYSNING/20. februar 2019

Giganthall fikk pris for lysbruk

– Dette er et stort prosjekt, det er ingen tvil om det. 4 spor inne i fjellet, der de to midtre sporene er dimensjonert for passering av tog i 250 kilometer i timen sier sitt om hvilke tekniske utfordringer vi har møtt. Kanskje nettopp derfor er det hyggelig å få en utmerkelse for lysdesignet. Les hele saken

REHABILITERING/20. februar 2019

Slik skal Nationaltheatret bli flott igjen

En moderne hovedscene, omfattende restaurering, store tekniske utbedringer og arealer under bakken vil gi publikum og ansatte en helt ny opplevelse i Nationaltheatret. Nå søker Statsbygg etter en prosjekteringsgruppe som skal anbefale konkrete løsninger for oppussingen. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen