Norconsult med BIM på 4K-skjerm

Norconsult med BIM på 4K-skjerm

Norconsults Energidivisjon jobber aktivt med og er i front på prosjektering i BIM med markedets mest avanserte verktøy. Begrepet BIM innebærer mer enn kun 3D modellering.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Om all informasjon samt prosedyrer og kommunikasjon mot byggherre og entreprenør legges inn i modellen, kan dette minimalisere produksjon av tegninger som arbeidsunderlag og FDV dokumentasjon. På denne måten kan man unngå å gjøre en arbeidsprosess flere ganger.

For å gjøre dette enklere og bedre har Norconsult anskaffet multitouch 84'' ultra HD skjerm fra SMART Technologies.
- Dette er det mest avanserte markedet har å tilby og gir brukerne mulighet til å åpne 3D modeller, 2D tegninger, bilder og dokumenter i krystallklar 4K oppløsning for prosjektgjennomgang og dokumenterbar kontroll. Dette bidrar til å unngå misforståelser, gjøre kollisjonssjekk, raskere finne løsninger og sikre enighet i plenum, skriver Norconsult på sine hjemmesider.

SMART har hard- og software løsninger som skal ivareta samhandling mellom en gruppe mennesker på en effektiv måte.
- Den fysiske opplevelsen av "finger og penn på skjerm" med et HD/4K innhold til hvordan man kan nyttiggjøre BIM verktøy som Navisworks og Solibri har fått stor oppmerksomhet i utviklingen. Det finnes i dag et utall interaktive løsninger på markedet, men kun et fåtall som ivaretar disse til dels smale og tidvis avanserte applikasjonene, skriver Norconsult på sine nettsider.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen