Norconsult og Nordic skal fornye Førde sjukehus

Norconsult og Nordic skal fornye Førde sjukehus

Helse Førde HF har tildelt Norconsult og arkitektselskapet Nordic kontrakt om leveranse av rådgivnings- og arkitekttjenester til planleggingen av nye Førde sjukehus.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Førde sjukehus er en av Sogn og Fjordanes største arbeidsplasser. Gruppen er tildelt jobben med å kvalitetssikre konsept og forprosjekt for det nye sykehuset, og har opsjon på oppdrag i videre faser av arbeidet. Sykehuset skal utvides med ca. 10 000 m2 nybygg, mens ca. 50 000 m2 av den eksisterende bygningsmassen skal rehabiliteres. Norconsult blir totalleverandør av alle ingeniørfag, landskapsarkitektur, spesialfag og prosjektgruppeledelse. Nordic blir leverandør av arkitektfag i oppdraget.

Vil gi et bedre sykehustilbud i regionen

– En fornyelse av det nesten 40 år gamle bygget vil få store, positive konsekvenser for både ansatte og pasienter i Sunnfjord og Ytre Sogn. Vi er stolte over at Helse Førde har valgt vår gruppe til å løse dette store og viktige sykehusprosjektet i en region der vi har sterk lokal tilstedeværelse. Vi ser frem til å bruke vår samlede kompetanse til å bidra til et bedre sykehustilbud i regionen, sier Jens Kvarekvål, Regiondirektør Vest i Norconsult.

Norconsult og Nordic vant oppdraget i en åpen anbudskonkurranse, der totalt seks godt kvalifiserte tilbydergrupper deltok. Gruppen vant frem på kompetanse og oppgaveforståelse. Norconsult har et sterkt fagmiljø innen sykehus og institusjonsbygg, og er involvert i en rekke pågående sykehusrelaterte oppdrag, blant annet Nye Kirkenes sykehus og LHL-klinikkene Gardermoen. Nordic - Office of Architecture er en erfaren sykehusarkitekt.

Et sterkt fagmiljø innen sykehus og institusjonsbygg

– Fornyelsen av Førde sjukehus er et av de største sykehusoppdragene i Norge i dag. Både for Norconsult som selskap, og for vårt ledende fagmiljø innen sykehus og institusjonsbygg, er det en fantastisk anerkjennelse at vi velges til å løse dette komplekse, utfordrende og spennende prosjektet, sier Klaus Andreassen, avdelingsleder for helsebygg elektro i Norconsult.

Sammen med kollega Kåre Kallmyr som er avdelingsleder for sykehus og renrom i Norconsult, står de to på som pådrivere for selskapets sterke fagmiljø og satsning innen sykehus og institusjonsbygg.

Arbeidet med den første fasen vil ha oppstart umiddelbart, mens detaljprosjekt og byggeperioder skal i gang sommeren 2018. Det nye sykehuset skal etter planen stå klart i 2024.

DIGITALISERING/ 9. april 2019

Styrker sin posisjon som digitaliseringspartner til byggebransjen i Norden

Infobric utvider sortimentet av smarte digitale løsninger for å øke sikkerheten og effektiviteten i den nordiske byggebransjen. Gjennom oppkjøpet blir Tempus AS med datterselskapet Templus AB nå en del av Infobric. Les hele saken

Til toppen