Norconsult overtar BraCon AS

Norconsult overtar BraCon AS

Norconsult overtar 1. juni det Hamar-baserte selskapet BraCon AS, og styrker dermed sin posisjon i Innlandet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

BraCon har utstrakt virksomhet innen byggeteknisk prosjektering i Hedmark, Oppland, Romerike og Oslo. Samtlige ansatte i BraCon vil fortsette i sine stillinger når Norconsult overtar alle aksjene i BraCon 1. juni. Firmaet fortsetter fra samme tidspunkt sin virksomhet som en integrert del av Norconsult.

Utvidet tjenestetilbud overfor kunder

- Med kjøpet av BraCon får vi tilgang til et meget kompetent og anerkjent rådgivermiljø i en region som er viktig for Norconsult. Sammenslåingen styrker vårt tverrfaglige kompetansetilbud til kundene her, sier Per Kristian Jacobsen, konsernsjef i Norconsult.

[img id="1"]

- Både forretningsmessig og kulturelt passer BraCon og Norconsult svært godt sammen. Ved å bli en del av Norconsults rådgivermiljø kan vi nå levere bedre og mer komplette tjenester til kundene våre. I tillegg styrker vi posisjonen som lokal rådgiver – med bred kompetanse innen alle etterspurte fagområder, sier daglig leder i BraCon, Snorre Solvang.

Innlandskjempe

I en bransje som stiller stadig større krav til kompetanse, kapasitet og systemer hos rådgivende konsulentmiljøer, er kontorleder Vegard Jacobsen ved Norconsults regionskontor i Hamar, svært tilfreds med at de nå får BraCons medarbeidere med på laget. Etter overtagelsen av BraCon vil Norconsults kontorer i region Innlandet (Gjøvik, Hamar, Hønefoss, Lillehammer, Os og Otta) bestå av et tverrfaglig rådgivermiljø på til sammen 170 dyktige ansatte.

Det rådgivende ingeniørfirmaet BraCon ble opprettet i 2007, og er ledende innen byggeteknisk prosjektering. Selskapet har i dag åtte ansatte. Norconsult er Norges ledende tverrfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen