Norconsult styrker seg gjennom oppkjøp av Kon-Sul

Norconsult styrker seg gjennom oppkjøp av Kon-Sul

Med arkitekt- og konsulentselskapet Kon-Sul AS på laget befester Norconsult sin posisjon som tverrfaglig rådgiver med et bredt tjenestespekter i Ryfylke og på Haugalandet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Det er et mål for Norconsult å være til stede der kundene er, og der oppgavene skal løses. Med kjøpet av Kon-Sul kan vi tilby lokal rådgivning til kunder på Haugalandet og i Ryfylke. Samtidig vil Kon-Sul og Norconsults samlede tverrfaglige kompetanse komme kunder i hele landet til nytte, sier Jens Kvarekvål, regiondirektør for Region Vest i Norconsult.

Med Kon-Sul på laget teller Norconsults kontor i Haugesund nå 25 medarbeidere.

Styrker rådgiverposisjonen lokalt

Kon-Sul har levert planleggings- og prosjekteringstjenester til det lokale markedet i Ryfylke siden selskapet ble etablert i 1987. Kon-Sul har kontorer på Sand, Hjelmeland og i Sauda, og løser oppgaver innen arkitektur, prosjektering, vei, vann og avløp, arealplanlegging, prosjekt- og byggeledelse og ingeniørgeologi. Norconsult er Norges ledende tverrfaglige rådgiverbedrift rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur.

– Vi i Kon-Sul ser fram til å bli en del av et større fagmiljø i Norconsult. Med sammenslåingen vil vi kunne tilby et sterkere faglig tilbud til våre kunder, samtidig som vi beholder den lokale forankringen og kontakten med kundene i nærmiljøet. Sammen med Norconsult vil vi styrke vår posisjon i Ryfylke og på Haugalandet, og ser frem til å løse oppdrag i andre regioner, sier Ingunn Varanes-Meland, daglig leder i Kon-Sul.

Integrert del av Norconsult fra 1. april

Både Norconsult og Kon-Sul ser fram til i fellesskap å møte markedet i en region der oppgavene for rådgivningsbransjen er mange og interessante. Ansatte i Kon-Sul vil fortsette i sine stillinger når selskapet fra 1. april viderefører sin virksomhet som en integrert del av Norconsult. Virksomheten i Kon-Sul blir organisert som en avdeling under Haugesundkontoret.

MILJØ/21. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

HMS/21. februar 2019

Bedre kjønnsbalanse gir mer på bunnlinjen

– Tallenes tale er klar. Nå har byggebransjen om lag 2% kvinnelige fagarbeidere. Alt tyder på at de bedrifter som sørger for å skaffe seg en bedre kjønnsbalanse, tjener mer penger. Logisk betyr det da at om byggebransjen hadde gjort en sterkere innsats for å bedre kjønnsbalanse, hadde bunnlinjen sette hyggeligere ut. Les hele saken

Til toppen