Ylva og Bård Meltvedt i Forefence AS.
Ylva og Bård Meltvedt i Forefence AS. (Bilde: Eirik Iveland)

Norsk og elegant

I 2012 etablerte Ylva og Bård Meltvedt Forefence AS. Begge har stor interesse for estetikk og arkitektur, og de ville tilby et vedlikeholdsfritt gjerde med moderne design og høy kvalitet. – Markedet manglet et slikt produkt, sier Ylva.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Forfence tilbyr gjeder, levegger, rekkverk og porter – produsert i Norge etter norsk design.

– Vi har designbeskyttet 20 design. Vi benytter vedlikeholdsfrie stålløsninger som er hundre prosent resirkulerbare og som resulterer i redusert energiforbruk, forteller Bård.

Rammene er i syrefast 316 stål, børstet eller pulverlakkert. Lameller av gjennomsiktig, frostet eller farget glass. Lamellene kan også være i komposittmateriale som består av 50/50 resirkulert tre og resirkulert plast.

– Rammer og lammer kommer også i tre. Det er vedlikeholdsfri termoask, fremstilt av Moelven, som kan stå ubehandlet i flere år, forteller Ylva.

– Et spesielt alternativ er seildukslerret, som er særlig populært i maritme miljø. Løsningen er slik at du enkelt kan ta ”veggen” ut av rammen. Noe som er gunstig i områder der det ikke er tillatt med permanente installasjoner. Og seilduken som er inne om vinteren er like fin igjen til våren, sier Bård.

I starten solgte Forfence mest til private, nå går det mye til borettslag og sameie.

– Nå har vi har kommet inn på leverandørlisten til flere entreprenører. Og vi har ambisjoner om å selge til Danmark og Sverige også, forteller Bård.

TRE/16. februar 2018

Rekordoppmøte på verdens største konferanse for byggekunst i tre

1700 deltakere fra hele verden deltok på verdens største møteplass for byggkonstruksjoner i tre, Forum Holzbau Garmisch. Flere norske bedrifter deltok for å oppdatere seg på de nyeste trendene innen internasjonal byggekunst i tre. Les hele saken

BIM/16. februar 2018

Fullsatt sal på seminaret om parametrisk design og BIM

Tirsdag 13. februar ble det for første gang i Norge arrangert seminar om parametrisk design/visuell programmering. Over 130 personer var til stede på Felix Konferansesenter for å høre en rekke norske og internasjonale foredragsholdere fortelle om hvordan de benytter dette i sin hverdag. Les hele saken

BYGGENÆRINGEN/15. februar 2018

Fortsatt stort behov for fagarbeidere i byggenæringen

38 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere viser ny undersøkelse fra BNL. I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer, og selv om pendelen går riktig vei på landsbasis, er det alt for få som velger bygg- og anleggsteknikk. Les hele saken

Til toppen