Ylva og Bård Meltvedt i Forefence AS.
Ylva og Bård Meltvedt i Forefence AS. (Bilde: Eirik Iveland)

Norsk og elegant

I 2012 etablerte Ylva og Bård Meltvedt Forefence AS. Begge har stor interesse for estetikk og arkitektur, og de ville tilby et vedlikeholdsfritt gjerde med moderne design og høy kvalitet. – Markedet manglet et slikt produkt, sier Ylva.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Forfence tilbyr gjeder, levegger, rekkverk og porter – produsert i Norge etter norsk design.

– Vi har designbeskyttet 20 design. Vi benytter vedlikeholdsfrie stålløsninger som er hundre prosent resirkulerbare og som resulterer i redusert energiforbruk, forteller Bård.

Rammene er i syrefast 316 stål, børstet eller pulverlakkert. Lameller av gjennomsiktig, frostet eller farget glass. Lamellene kan også være i komposittmateriale som består av 50/50 resirkulert tre og resirkulert plast.

– Rammer og lammer kommer også i tre. Det er vedlikeholdsfri termoask, fremstilt av Moelven, som kan stå ubehandlet i flere år, forteller Ylva.

– Et spesielt alternativ er seildukslerret, som er særlig populært i maritme miljø. Løsningen er slik at du enkelt kan ta ”veggen” ut av rammen. Noe som er gunstig i områder der det ikke er tillatt med permanente installasjoner. Og seilduken som er inne om vinteren er like fin igjen til våren, sier Bård.

I starten solgte Forfence mest til private, nå går det mye til borettslag og sameie.

– Nå har vi har kommet inn på leverandørlisten til flere entreprenører. Og vi har ambisjoner om å selge til Danmark og Sverige også, forteller Bård.

BÆREKRAFT/17. oktober 2018

Saga Wood et miljøvennlig alternativt til trykkimpregnerte materialer

– Vi er her fordi vi tror helt og fullt på å at også i byggenæringen vil det settes krav til en mer miljøvennlig bransje. Dette ligger i vår DNA å arbeide miljøvennlig, sier Lars Høymann Kristensen fra Saga Wood. Les hele saken

BUILDING GREEN/17. oktober 2018

Building Green feirer Oslo sin status som miljøhovedstad

Møtestedet Building Green ble etablert i 2011, og har stadig vokst og blitt viktigere for Skandinaviske utbyggere. Nå er Building Green Norden største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur. Møtestedet tar opp viktige utfordringer for bærekraftige nybygg og rehabilitering av eldre bygg. I København i fjor, ble utstillingen og konferansen besøkt av rundt 8 000 mennesker. Les hele saken

Til toppen