Norske arkitekter mottar internasjonal hederspris

Norske arkitekter mottar internasjonal hederspris

Blant verdens ledende arkitektfirmaer fra over 100 land blir Reiulf Ramstad Arkitekter fra Oslo tildelt hedersprisen Firm of the Year Award for 2015 under A+ utdelingen. Bak utmerkelsen står arkitekturnettstedet Architizer som årlig gir priser til verdens beste innen arkitektur og design.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Vinner for andre gang

[factbox id="1"]

Reiulf Ramstad Arkitekter mottar for andre gang pris i Architizer-nettstedets prestisjefylte kåring A+, blant verdens beste arkitektur og design. Kontoret vant i 2013 både jury- og publikumsprisen i to ulike kategorier for Turistveg-prosjektet på Trollstigen.

Prisutdelingen finner sted i New York torsdag 14. mai, der arkitekt Reiulf Ramstad og daglig leder Kristin Stokke Ramstad mottar både heder som årets firma og publikumsprisen i kategorien for religiøse bygg og monumenter for nye Knarvik Kirke.

– På vegne av firmaet er jeg stolt over å bli tildelt denne utmerkelsen. Det er først og fremst en meritt for teamet som jobber sammen på kontoret hver dag, der vi utarbeider god arkitektur av mennesker med fokus på mennesker, sier Reiulf Ramstad.

[img id="2"]
[img id="1"]

Publikumsprisen for Knarvik Kirke

Den nye kirken i Knarvik ble innviet i desember 2014, og har gått helt til topps i kategorien for religiøse bygg og monumenter. Bygget er spesielt med sitt materialuttrykk bestående nesten utelukkende av tre og en karakteristisk form.  

Reiulf Ramstad Arkitekter har gjennom flere prosjekter utmerket seg i nasjonal og internasjonal presse. Prisen for Knarvik kirke føyer seg inn i rekken av prosjekter som kontoret har vunnet både nasjonale og internasjonale priser for, senest Houens fonds diplom for Trollstigen.

I fjor høst ble også faglig leder Reiulf Ramstad tildelt Jakob-prisen, som er Norsk design- og arkitektursenters høyeste utmerkelse til aktive formgivere i Norge.

[factbox id="2"]

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen