Ny administrerende direktør i Peab

Ny administrerende direktør i Peab

John Ivar Mejlænder-Larsen (51) er fra 1. januar 2016 ansatt som administrerende direktør i Peab AS. Han tar over etter Jon Andersen, som vil gå av med pensjon i 2016.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Jeg vil takke Jon Andersen for en fantastisk jobb i løpet av de årene han har jobbet i Peab. Han har ledet Peabs byggvirksomhet på Østlandet gjennom tøffe tider, og greid å skape stabil og lønnsom forretning etter vår omfattende omorganisering i 2013, sier Niclas Winkvist, styreleder i Peab AS.

Mejlænder-Larsen har jobbet i Peab siden 2011, med spesielt ansvar for byggvirksomheten i Oslo-området.

– Jeg er glad for at vi har en intern kandidat til jobben. John Ivar er den rette til å drive Peabs byggvirksomhet på Østlandet videre. Han har solid kompetanse og verdifull erfaring, og er en ledertype som har fokus på lønnsomhet og er opptatt av arbeidsmiljø og medarbeidernes utvikling, sier Niclas Winkvist.

Av utdanning er Mejlænder-Larsen sivilingeniør fra Norges Tekniske Høyskole i Trondheim. Han har også kontrakt- og entrepriserett som spesialfag fra Juridisk Fakultet i Oslo. Før Peab jobbet han som direktør for salg og prosjekt i Spenncon/Consolls, og før det jobbet han 12 år i Selvaagbygg, i ulike roller.

– Jeg ser frem til å starte i min nye rolle i Peab. Vi har en spennende visjon og en klar strategisk retning. Jeg tror mine egenskaper som kreativ og målrettet, samt min erfaring fra prosjekt- og avdelingsledelse, vil bidra til en positiv utvikling for Peab, sier John Ivar Mejlænder-Larsen.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen