Ny forretningsutvikler skal digitalisere industrien

Ny forretningsutvikler skal digitalisere industrien

NTI CADcenter ansetter Helge Berg som forretningsutvikler. Hans mål er å hjelpe norske industribedrifter fjerne manuelle prosesser, og innføre løsninger som fornyer og forbedrer.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

NTI CADcenter ønsker å være en fremoverlent og kunnskapsrik partner som hjelper bedrifter i industrien og byggebransjen med å optimalisere arbeidsflyt og få ut mer innovasjonskraft.  Som regionens eneste platina-sertifiserte forhandler av Autodesk, med egen spesialisert utvikleravdeling, har selskapet en komplett portefølje av strategiske og innovative løsninger for bedrifter innen engineering, bygg og anlegg, industri og produksjon. Dette er viktig i en tid der selskapets kunder står midt oppe i et historisk skifte der digitalisering endrer bransjer og skaper digitale klasseskiller.

- Våre kunder møter nye konkurransesituasjoner som handler om mer enn å tilby det beste produktet til den mest fornuftige prisen. Dagens markedsbilde fordrer at man må være innovativ, fleksibel, endringsdyktig, og raskt i stand til å gjøre spesialtilpassinger i stadig flere leveranser. Vi har derfor ønsket å rekruttere flere strategiske rådgivere som kan hjelpe kundene øke inntjeningen på nye måter, og fjerne kostnader ved å fornye og forbedre prosesser med digitalisering, sier Halvor Jensen, som er leder for NTI CADcenter i Norge.

Derfor er Helge Berg på plass som ny forretningsutvikler for selskapets industrikunder. Han kommer fra Autodesk der han hadde storkundeansvar for industribedrifter på tvers av Norden. Før dette jobbet han som forretningsutvikler og administrerende direktør i  Solidworks-partneren ProNor, og salgssjef i Pitney Bowes.

- Vi valgte på øverste hylle med Helge Berg. Han er en ringrev i bransjen og er kjent for å være konstruktivt krevende internt som eksternt. Han har en særegen motivasjon og vilje til å bidra i fremstillingen av nyskapende løsninger som vil gi norsk industri forutsetningene til å utvikle enda mer innovative løsninger og prosesser. Han har bransjekunnskap og tør å utfordre etablerte sannheter. Dette er egenskaper jeg tror kundene vil verdsette høyt, sier administrerende direktør i NTI CADcenter, Halvor Jensen.

Som en viktig del av arbeidsoppgavene skal han utvikle selskapets satsning på Product Lifecycle Management løsninger (PLM), slik at NTI CADcenter  oppfattes som markedets mest strategiske tilbyder av kompetanse og løsninger. PLM handler ikke bare om hvordan man styrer prosesser, prosjekter og mennesker på en måte der oppgaver automatiseres, men også samhandling og informasjonsdeling tas til et nytt nivå. PLM er strategiverktøy i en verden der krav om effektivisering og digitale verdikjeder blir større og større.

- I alle bedrifter har man egne programvareregimer for spesifikke områder, og svært ofte ”snakker” ikke disse sammen. Resultatet er mange tungrodde prosesser der man går glipp av smarte svar. Med PLM samles alt på ett sted og informasjonen blir tilgjengelig for rett person til riktig tid. Våre konsepter er skybaserte og kan derfor enkelt innføres i organisasjonen, på en måte som reduserer kostnader og frigjør tid som kan vies til mer strategisk riktige og verdiøkende formål, sier Helge Berg.

Han påpeker at han har fått en drømmemulighet til å være med på å utvikle spennende innovasjoner for landets viktigste næringer.

- Vi skal være kjent som et kunnskapssenter som bidrar til at norske industribedrifter kan utkonkurrere sine globale konkurrenter. Digitalisering, effektivisering og forbedring handler om å finne andre løsninger på nye måter, og like mye om internkultur og evnen til å stille de riktige spørsmålene, som hvilke løsninger man velger. Jeg gleder meg til å jobbe tett sammen med NTI CADcenters kunder med ideer som gir dem fremtidens arbeids- og produksjonsformer, sier Berg.

Til toppen