Det var god stemning da avtroppende leder for RIFs BIM-gruppe, Arve ønsket Ingrid Alvsåker lykke til som nyvalgt leder.
Det var god stemning da avtroppende leder for RIFs BIM-gruppe, Arve ønsket Ingrid Alvsåker lykke til som nyvalgt leder. (Foto: RIF)

Ny leder for RIFs BIM-gruppe

På siste møte i RIFs ekspertgruppe for BIM før sommeren ble Ingrid Alvsåker fra COWI enstemmig valgt til ny leder etter Arve Lønes fra Multiconsult som har vært leder de siste to årene.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Digitaliseringen skyter fart i Norge og norske rådgivere høster internasjonal anerkjennelse for sin BIM-kompetanse. Ekspertgruppen er derfor viktig for å sørge for at den norske rådgiverbransjen opprettholder rammebetingelser som gjør at vi kan fortsette utviklingen av dette fagområdet også i tiden fremover, sier RIFs utviklingssjef Ari Soilammi.

RIFs ekspertgruppe for BIM er en faglig drivkraft og et kunnskapssenter for RIF sentralt og for RIF-medlemmene på BIM-området. Gruppen er medlem av viktige fora for BIM og digitalisering, blant annet BuildingSMART sitt tverrfaglige brukerforum og EFCAs europeiske BIM Task Force. Gruppen avholder også jevnlig BIM-kurs basert på BuildingSMART sine læreplaner og var de første i Norge som utviklet dette kurset. Et av de pågående prosjektene i gruppa er utvikling av en Modell Modenhets Indeks veileder for BIM, i samarbeid med EBA.

Lønes har vært medlem av RIFs ekspertgruppe i flere år og leder siden 2016.

– Vi takker Arve for den strålende jobben han har gjort for RIF og RIFs medlemmer og ønsker samtidig Ingrid lykke til i rollen som ny leder for BIM-gruppen, avslutter Soilammi.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen