Det var god stemning da avtroppende leder for RIFs BIM-gruppe, Arve ønsket Ingrid Alvsåker lykke til som nyvalgt leder.
Det var god stemning da avtroppende leder for RIFs BIM-gruppe, Arve ønsket Ingrid Alvsåker lykke til som nyvalgt leder. (Foto: RIF)

Ny leder for RIFs BIM-gruppe

På siste møte i RIFs ekspertgruppe for BIM før sommeren ble Ingrid Alvsåker fra COWI enstemmig valgt til ny leder etter Arve Lønes fra Multiconsult som har vært leder de siste to årene.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Digitaliseringen skyter fart i Norge og norske rådgivere høster internasjonal anerkjennelse for sin BIM-kompetanse. Ekspertgruppen er derfor viktig for å sørge for at den norske rådgiverbransjen opprettholder rammebetingelser som gjør at vi kan fortsette utviklingen av dette fagområdet også i tiden fremover, sier RIFs utviklingssjef Ari Soilammi.

RIFs ekspertgruppe for BIM er en faglig drivkraft og et kunnskapssenter for RIF sentralt og for RIF-medlemmene på BIM-området. Gruppen er medlem av viktige fora for BIM og digitalisering, blant annet BuildingSMART sitt tverrfaglige brukerforum og EFCAs europeiske BIM Task Force. Gruppen avholder også jevnlig BIM-kurs basert på BuildingSMART sine læreplaner og var de første i Norge som utviklet dette kurset. Et av de pågående prosjektene i gruppa er utvikling av en Modell Modenhets Indeks veileder for BIM, i samarbeid med EBA.

Lønes har vært medlem av RIFs ekspertgruppe i flere år og leder siden 2016.

– Vi takker Arve for den strålende jobben han har gjort for RIF og RIFs medlemmer og ønsker samtidig Ingrid lykke til i rollen som ny leder for BIM-gruppen, avslutter Soilammi.

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen