Fra venstre: Liv Kari Skudal Hansteen, Øystein Løset, Morten Helland og Olav Weider.
Fra venstre: Liv Kari Skudal Hansteen, Øystein Løset, Morten Helland og Olav Weider. (Foto: RIF)

Ny leder for RIFs ekspertgruppe bygge- og anleggsteknikk

På siste møte i RIFs ekspertgruppe bygge- og anleggsteknikk (BA) før jul ble Morten André B. Helland fra Structor enstemmig valgt til ny leder etter Øystein Løset som har vært leder de siste 13 årene.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Øystein Løset ble takket av som leder og Morten André B. Helland fra Structor ble enstemmig valgt til ny leder. Morten André er utdannet sivilingeniør fra NTNU 2002 og ansvarlig for konstruksjoner/anlegg og anlegg i Structor AS. Han har lang erfaring som oppdragsleder/prosjektleder for flere store tverrfaglige samferdselsprosjekter, og er sertifisert etter PRINCE 2. 

«Når Morten André nå overtar lederrollen, har han store sko å fylle ettersom Øysteins innsats vil være synlig i det norske samfunnet i årevis.» 

- Liv Kari Skudal Hansteen

På markeringen av lederskiftet poengterte Dr. Techn. Olav Olsens administrerende direktør Olav Weider at han hadde hatt den gleden å «låne ut» Øystein Løset til RIFs ekspertgruppe siden forrige årtusen. Løset har vært medlem av RIFs ekspertgruppe siden 1999 og leder siden 2004.

Den fremste ekspertisen i landet

RIFs ekspertgrupper for bygge- og anleggsteknikk har en sentral rolle i RIF, da de både skal ivareta bransjens rammevilkår og være en faglig drivkraft som representerer den fremste ekspertisen i landet på sine områder.

Det var god stemning da RIFs adm. direktør Liv Kari Skudal Hansteen og Dr.Techn. Olav Olsens adm. direktør Olav Weider takket av Øystein Løset som leder for RIFs ekspertgruppe Bygge- og anleggsteknikk.
Det var god stemning da RIFs adm. direktør Liv Kari Skudal Hansteen og Dr.Techn. Olav Olsens adm. direktør Olav Weider takket av Øystein Løset som leder for RIFs ekspertgruppe Bygge- og anleggsteknikk. Foto: RIF

- Øystein har vært en svært viktig brikke i foreningens arbeid med å posisjonere seg som en faglig kommentator på blant annet jordskjelvsikring, bygningers evne til å tåle store snøfall og behovet for skikkelig fundamentering av bygg. Når Morten André nå overtar lederrollen, har han store sko å fylle ettersom Øysteins innsats vil være synlig i det norske samfunnet i årevis. sier RIFs administrende direktør, Liv Kari Skudal Hansteen.

- Vi takker Øystein Løset for den formidable jobben han har gjort for RIF og RIFs medlemmer innen bygge- og anleggsteknikk, og ønsker samtidig Morten lykke til i ledervervet, avslutter Skudal Hansteen.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen