Fra venstre: Liv Kari Skudal Hansteen, Øystein Løset, Morten Helland og Olav Weider.
Fra venstre: Liv Kari Skudal Hansteen, Øystein Løset, Morten Helland og Olav Weider. (Foto: RIF)

Ny leder for RIFs ekspertgruppe bygge- og anleggsteknikk

På siste møte i RIFs ekspertgruppe bygge- og anleggsteknikk (BA) før jul ble Morten André B. Helland fra Structor enstemmig valgt til ny leder etter Øystein Løset som har vært leder de siste 13 årene.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Øystein Løset ble takket av som leder og Morten André B. Helland fra Structor ble enstemmig valgt til ny leder. Morten André er utdannet sivilingeniør fra NTNU 2002 og ansvarlig for konstruksjoner/anlegg og anlegg i Structor AS. Han har lang erfaring som oppdragsleder/prosjektleder for flere store tverrfaglige samferdselsprosjekter, og er sertifisert etter PRINCE 2. 

«Når Morten André nå overtar lederrollen, har han store sko å fylle ettersom Øysteins innsats vil være synlig i det norske samfunnet i årevis.» 

- Liv Kari Skudal Hansteen

På markeringen av lederskiftet poengterte Dr. Techn. Olav Olsens administrerende direktør Olav Weider at han hadde hatt den gleden å «låne ut» Øystein Løset til RIFs ekspertgruppe siden forrige årtusen. Løset har vært medlem av RIFs ekspertgruppe siden 1999 og leder siden 2004.

Den fremste ekspertisen i landet

RIFs ekspertgrupper for bygge- og anleggsteknikk har en sentral rolle i RIF, da de både skal ivareta bransjens rammevilkår og være en faglig drivkraft som representerer den fremste ekspertisen i landet på sine områder.

Det var god stemning da RIFs adm. direktør Liv Kari Skudal Hansteen og Dr.Techn. Olav Olsens adm. direktør Olav Weider takket av Øystein Løset som leder for RIFs ekspertgruppe Bygge- og anleggsteknikk.
Det var god stemning da RIFs adm. direktør Liv Kari Skudal Hansteen og Dr.Techn. Olav Olsens adm. direktør Olav Weider takket av Øystein Løset som leder for RIFs ekspertgruppe Bygge- og anleggsteknikk. Foto: RIF

- Øystein har vært en svært viktig brikke i foreningens arbeid med å posisjonere seg som en faglig kommentator på blant annet jordskjelvsikring, bygningers evne til å tåle store snøfall og behovet for skikkelig fundamentering av bygg. Når Morten André nå overtar lederrollen, har han store sko å fylle ettersom Øysteins innsats vil være synlig i det norske samfunnet i årevis. sier RIFs administrende direktør, Liv Kari Skudal Hansteen.

- Vi takker Øystein Løset for den formidable jobben han har gjort for RIF og RIFs medlemmer innen bygge- og anleggsteknikk, og ønsker samtidig Morten lykke til i ledervervet, avslutter Skudal Hansteen.

TRE/16. februar 2018

Rekordoppmøte på verdens største konferanse for byggekunst i tre

1700 deltakere fra hele verden deltok på verdens største møteplass for byggkonstruksjoner i tre, Forum Holzbau Garmisch. Flere norske bedrifter deltok for å oppdatere seg på de nyeste trendene innen internasjonal byggekunst i tre. Les hele saken

BIM/16. februar 2018

Fullsatt sal på seminaret om parametrisk design og BIM

Tirsdag 13. februar ble det for første gang i Norge arrangert seminar om parametrisk design/visuell programmering. Over 130 personer var til stede på Felix Konferansesenter for å høre en rekke norske og internasjonale foredragsholdere fortelle om hvordan de benytter dette i sin hverdag. Les hele saken

BYGGENÆRINGEN/15. februar 2018

Fortsatt stort behov for fagarbeidere i byggenæringen

38 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere viser ny undersøkelse fra BNL. I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer, og selv om pendelen går riktig vei på landsbasis, er det alt for få som velger bygg- og anleggsteknikk. Les hele saken

Til toppen