Fra venstre: Liv Kari Skudal Hansteen, Øystein Løset, Morten Helland og Olav Weider.
Fra venstre: Liv Kari Skudal Hansteen, Øystein Løset, Morten Helland og Olav Weider. (Foto: RIF)

Ny leder for RIFs ekspertgruppe bygge- og anleggsteknikk

På siste møte i RIFs ekspertgruppe bygge- og anleggsteknikk (BA) før jul ble Morten André B. Helland fra Structor enstemmig valgt til ny leder etter Øystein Løset som har vært leder de siste 13 årene.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Øystein Løset ble takket av som leder og Morten André B. Helland fra Structor ble enstemmig valgt til ny leder. Morten André er utdannet sivilingeniør fra NTNU 2002 og ansvarlig for konstruksjoner/anlegg og anlegg i Structor AS. Han har lang erfaring som oppdragsleder/prosjektleder for flere store tverrfaglige samferdselsprosjekter, og er sertifisert etter PRINCE 2. 

«Når Morten André nå overtar lederrollen, har han store sko å fylle ettersom Øysteins innsats vil være synlig i det norske samfunnet i årevis.» 

- Liv Kari Skudal Hansteen

På markeringen av lederskiftet poengterte Dr. Techn. Olav Olsens administrerende direktør Olav Weider at han hadde hatt den gleden å «låne ut» Øystein Løset til RIFs ekspertgruppe siden forrige årtusen. Løset har vært medlem av RIFs ekspertgruppe siden 1999 og leder siden 2004.

Den fremste ekspertisen i landet

RIFs ekspertgrupper for bygge- og anleggsteknikk har en sentral rolle i RIF, da de både skal ivareta bransjens rammevilkår og være en faglig drivkraft som representerer den fremste ekspertisen i landet på sine områder.

Det var god stemning da RIFs adm. direktør Liv Kari Skudal Hansteen og Dr.Techn. Olav Olsens adm. direktør Olav Weider takket av Øystein Løset som leder for RIFs ekspertgruppe Bygge- og anleggsteknikk.
Det var god stemning da RIFs adm. direktør Liv Kari Skudal Hansteen og Dr.Techn. Olav Olsens adm. direktør Olav Weider takket av Øystein Løset som leder for RIFs ekspertgruppe Bygge- og anleggsteknikk. Foto: RIF

- Øystein har vært en svært viktig brikke i foreningens arbeid med å posisjonere seg som en faglig kommentator på blant annet jordskjelvsikring, bygningers evne til å tåle store snøfall og behovet for skikkelig fundamentering av bygg. Når Morten André nå overtar lederrollen, har han store sko å fylle ettersom Øysteins innsats vil være synlig i det norske samfunnet i årevis. sier RIFs administrende direktør, Liv Kari Skudal Hansteen.

- Vi takker Øystein Løset for den formidable jobben han har gjort for RIF og RIFs medlemmer innen bygge- og anleggsteknikk, og ønsker samtidig Morten lykke til i ledervervet, avslutter Skudal Hansteen.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen