Ny rekrod: Import av solenergi og solcellepaneler økte 20% i 2018
(Foto: Solenergi FUSen)

Ny rekrod: Import av solenergi og solcellepaneler økte 20% i 2018

I 2018 økte importen av solcellepaneler med 20%. Det kommer på toppen av sterk vekst også i 2016 og 2017. Importen tilsvarer at omtrent 150 000 kvadratmeter med tak og fasader fikk solcellepaneler montert i 2018.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Utviklingen viser nærmest en solenergi-eksplosjon i Norge.Til tross for rekordvekst i 2016 og 2017 har veksten fortsatt i 2018.

Det siste året har en rekke artikler satt fokus på at solenergi er en god løsning også i Norge (link til Aftenposten).

Den solrike sommeren med god energiproduksjon og samtidig høye strømpriser har gjort sitt til interessen. Nå har strømprisene økt enda mer.

Solenergi-veksten

I hele verden leveres og monteres nå solcellepaneler i rekordfart. Farten er nå så høy at man kan komme fra Oslo og helt til Milano på bare 24 timer, hvis man legger solcellepanelene etter hverandre i samme fart som de monteres. Farten har aldri før vært høyere.

De siste årene har bruken solenergi-teknologien hatt en rask vekst også i Norge. Før var det hytteanlegg som dominerte, mens nå har anlegg på vanlige hus og næringsbygg tatt helt over.
 
Utviklingen er gledelig og viser at flere og flere blir med i det grønne skiftet. Økende strømpriser gjør også sitt til at flere og flere i Norge ser verdien av å produsere sin egen strøm. Nå er det blitt lønnsomt, både for privatkunder og for bedrifter, å montere solenergi på sine egne tak.

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen