Ny rekrod: Import av solenergi og solcellepaneler økte 20% i 2018
(Foto: Solenergi FUSen)

Ny rekrod: Import av solenergi og solcellepaneler økte 20% i 2018

I 2018 økte importen av solcellepaneler med 20%. Det kommer på toppen av sterk vekst også i 2016 og 2017. Importen tilsvarer at omtrent 150 000 kvadratmeter med tak og fasader fikk solcellepaneler montert i 2018.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Utviklingen viser nærmest en solenergi-eksplosjon i Norge.Til tross for rekordvekst i 2016 og 2017 har veksten fortsatt i 2018.

Det siste året har en rekke artikler satt fokus på at solenergi er en god løsning også i Norge (link til Aftenposten).

Den solrike sommeren med god energiproduksjon og samtidig høye strømpriser har gjort sitt til interessen. Nå har strømprisene økt enda mer.

Solenergi-veksten

I hele verden leveres og monteres nå solcellepaneler i rekordfart. Farten er nå så høy at man kan komme fra Oslo og helt til Milano på bare 24 timer, hvis man legger solcellepanelene etter hverandre i samme fart som de monteres. Farten har aldri før vært høyere.

De siste årene har bruken solenergi-teknologien hatt en rask vekst også i Norge. Før var det hytteanlegg som dominerte, mens nå har anlegg på vanlige hus og næringsbygg tatt helt over.
 
Utviklingen er gledelig og viser at flere og flere blir med i det grønne skiftet. Økende strømpriser gjør også sitt til at flere og flere i Norge ser verdien av å produsere sin egen strøm. Nå er det blitt lønnsomt, både for privatkunder og for bedrifter, å montere solenergi på sine egne tak.

SOLENERGI/24. april 2019

Bislett stadion er først i Norge med lagring av solenergi på brukte bilbatteri

Bislett stadion ble i 2018 Norges første idrettsanlegg med solceller på taket. Nå har den tradisjonsrike stadion også fått sitt eget anlegg for energilagring basert på gjenbrukte batterier fra kasserte elektriske biler. Les hele saken

Til toppen