Ny tiårig Groruddalssatsing

Ny tiårig Groruddalssatsing

Statsråd Jan Tore Sanner og byrådsleder i Oslo Raymond Johansen signerte fredag 12. august 2016 en programbeskrivelse for ny tiårig Groruddalssatsing (2017-2026). Programbeskrivelsen viser hovedretningen for satsingen og organiseringen av det videre arbeidet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

[factbox id="1"]

Groruddalssatsingen vil fra 2017 bygge videre på erfaringene fra satsingens første ti år, og spisses inn mot de temaer og geografiske områder der behovene for en ekstra innsats er størst.

– Vi har lært mye etter ti år med Groruddalssatsing. Nå tar vi denne lærdommen med oss videre. Vi vektlegger derfor oppvekst og utdanning, arbeid og aktivitet i nærmiljøet, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

– Groruddalssatsingen har gitt mange gode resultater, men det er fortsatt behov for ekstra innsats i Groruddalen. Alle skal ha et godt og trygt nærmiljø å bo og vokse opp i. Vi skal jobbe for at flest mulig føler seg inkludert i samfunns- og arbeidsliv, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Gjennom en koordinert innsats som retter seg mot både barn og unges oppvekst og skolegang, voksenbefolkningens tilknytning til arbeidslivet og nærmiljøkvaliteter i lokalområdene, skal Groruddalssatsingen bidra til inkludering og deltakelse i utdanning, arbeidsliv, lokalsamfunn og storsamfunn ved å forebygge og redusere ulike former for utenforskap.

Hovedmål for den nye Groruddalssatsingen (2017-2026) er at programmet skal bidra til varige forbedringer av tjenester og nærmiljøkvaliteter i områder i Groruddalen der behovene er størst, slik at flere beboere i disse områdene blir økonomisk selvstendige og aktivt deltakende i lokalsamfunn og storsamfunn.

Finansiering avklares i de årlige budsjettene i både stat og kommune.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen