Ny tjeneste for plateberegening

Ny tjeneste for plateberegening

Halvert byggetid og mer solide vegger er resultatet når sterke Fermacell-plater erstatter den tradisjonelle gipsen. En ny smart mengdeberegner gjør det enda lettere å fornye og forbedre byggeprosjektet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Fermacell er i mange tilfeller en bedre løsning enn de tradisjonelle gipsplatene. Derfor lanserer Hunton en smart kalkulator som gjør det enklere å beregne mengden man trenger til byggeprosjektet. Fermacell er særlig gunstig i vegger med krav til skru- og slagfasthet, lyd- eller brannisolering. Siden ett lag Fermacell erstatter to lag kartonggips, blir montering enklere og raskere.

- De som har valgt Fermacell melder om kortere og enklere byggeprosjekter. Kundene opplever at veggene tåler mer og isolerer bedre mot støy. Robustheten og fleksibiliteten i materialet gir også mindre behov for vedlikehold, sier Odd-Vidar Andresen som er salgssjef i Hunton.

80 prosent gips og 20 prosent papirfiber

Hunton erfarer at de som har testet platene, blir «bitt av basillen» og gjerne velger de igjen senere.

- Vi ser at platene stadig oftere anbefales av fagfolk til fagfolk på alt fra store prosjekt til vegger i hus og leiligheter. Det er en mer moderne løsning, sier Andresen.

Fordi ett lag med plater er nok, halveres tiden til montering. Platene monteres med spikerpistol der hvor det er trestendere.

- Velges Fermacell med rettkant er det heller ikke behov for å sparkle skjøtene, sier Andresen.

Fibergips består av 80 prosent gips og 20 prosent papirfiber. Naturlige råstoffer blandes med vann og presses under høyt trykk til en homogen plate. Dette gir en svært solid plate som er særlig egnet i bygninger med lyd- og brannkrav.

Kalkulatoren brukes til å beregne mengden plater, og hvilket tilbehør som trengs. Proffen og kundene får informasjon om alt som behøves for å lykkes med denne smartere byggeformen.

- Kalkulatoren er for de som ønsker å bygge raskere, bedre og mer kostnadsriktig, sier Andresen.

Til toppen