Ny Veidekke-sjef i Sverige

Ny Veidekke-sjef i Sverige

Jimmy Bengtsson er tilsatt som ny konserndirektør og leder for Veidekkes samlede virksomhet i Sverige. Bengtsson kommer fra stillingen som administrerende direktør for Veidekkes datterselskap Arcona AB i Stockholm, og tar fra nyttår etter Per-Ingemar Persson som går over i en rådgiverfunksjon for Veidekkes konsernsjef.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Jimmy Bengtsson leder i dag entreprenørselskapet Arcona AB i Stockholm som ble kjøpt opp av Veidekke i 2013.

[factbox id="1"]

- Jeg er veldig glad for at vi i beste Veidekke-tradisjon har funnet en intern kandidat til en av våre ledende funksjoner. Jimmy har meget lang og solid erfaring fra entreprenørbransjen i Sverige, de siste årene som en del av Veidekke hvor han har bidratt sterkt til veksten vår i Stockholmsområdet. Han er en varm og engasjert person og er godt forankret i Veidekkes verdier, involvering som arbeidsform og i vår prioritering av HMS-arbeid, sier konsernsjef Arne Giske.

Jimmy har meget lang og solid erfaring

Bengtsson er utdannet sivilingeniør fra Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, og var 16 år i Skanska. Han har jobbet som administrerende direktør i Arcona siden 2007. - Jeg er både stolt og glad for å få tillit til å lede Veidekkes virksomhet i Sverige. Vi har allerede en meget god posisjon i bransjen, og jeg gleder meg til å bygge Veidekke enda sterkere i involverende samarbeid med kolleger, samarbeidspartnere og kunder her i Sverige, sier Bengtsson.

Per-Ingemar Persson trapper i januar ned etter 10 år som konserndirektør og leder av Veidekkes svenske virksomhet.

Vi har nå solide posisjoner innen bygg, anlegg og boligutvikling

- Under Per-Ingemars ledelse har omsetningen vokst fra en til åtte milliarder svenske kroner, og vi har nå solide posisjoner innen bygg, anlegg og boligutvikling. Per-Ingemar har vært en betydelig leder og han har vært helt sentral i oppbyggingen av et sterk Veidekke i Sverige, sier Arne Giske. Den avgående Sverige-sjefen kan bekrefte at det har vært en spennende reise.

- Jeg er stolt over å ha fått være en del av Veidekke disse årene og av hva vi har fått til, og jeg er sikker på at Jimmy Bengtsson er den beste til å lede ferden videre i Sverige, avslutter Persson.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen