Artskart viser funn av arter. Hele 23 millioner funn er tilgjengelig i løsningen.
Artskart viser funn av arter. Hele 23 millioner funn er tilgjengelig i løsningen. (Bilde: Norconsult)

Nye Artskart lansert 25.oktober

Artskart brukes hyppig av blant annet utbyggere, forskere og offentlig forvaltning. Innen areal- og ressursforvaltning er det grunnleggende å ha informasjon om hvor arter er funnet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Arealbruk, som bygg og veier, er det som mest påvirker artsmangfoldet i Norge. Å vite hvor dyr og planter befinner seg, er derfor viktig når det planlegges nye utbygginger. Slik kan vi ta hensyn til verdifull natur, og derfor er det så bra at Artsdatabanken nå lanserer en forbedret versjon av Artskart, sier statsråd Vidar Helgesen.

Artskart viser funn av arter. Hele 23 millioner funn er tilgjengelig i løsningen. Funnene blir daglig hentet inn fra en rekke ulike datakilder. Nå får tjenesten et nytt og moderne brukergrensesnitt som er lett gjenkjennelig fra andre søketjenester og markedsplasser på nett.

Nye Artskart gjør det blant annet enklere å gjøre geografiske utvalg, ved at du kan søke på for eksempel verneområde, stedsnavn og gårds- og bruksnummer. Løsningen er mobilvennlig og inneholder et helt nytt billedgalleri.

Les mer om løsningen her: https://www.artsdatabanken.no/Pages/236414

Prøv løsningen her: https://artskart.artsdatabanken.no

Kilde: Artsdatabanken

DIGITALISERING/ 9. april 2019

Styrker sin posisjon som digitaliseringspartner til byggebransjen i Norden

Infobric utvider sortimentet av smarte digitale løsninger for å øke sikkerheten og effektiviteten i den nordiske byggebransjen. Gjennom oppkjøpet blir Tempus AS med datterselskapet Templus AB nå en del av Infobric. Les hele saken

Til toppen