Nye energikrav fra Regjeringen vil øke boligprisene

Nye energikrav fra Regjeringen vil øke boligprisene

- Regjeringen sender hele klimaregningen til boligkjøperne, sier Boligprodusentenes administrerende direktør Per Jæger.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Regjeringen kom i 2015 med nye byggeregler der de ytterligere skjerper energikravene til nye bygg. De nye kravene betyr at nye bygg vil bli om lag 20-25 prosent mer energieffektive sammenliknet med i dag, hevder kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Boligprodusentenes Forening er bekymret for denne utviklingen

- Boligprodusentenes Forening er bekymret for denne utviklingen, sier Per Jæger.

Regjeringen presenterte i juni en boligstrategi der Jan Tore Sanner lovet å bremse boligprisveksten, sørge for billigere boligbygging samt å prioritere endringer som bidrar til lavere kostnader for utbyggere.

Det er usosialt å la boligkjøperne ta hele klimaregningen

- Vi konstaterer at Regjeringen nå gjør det stikk motsatte enn det den lovet i juni, forsetter Jæger. Den endringen Regjeringen presenterer nå vil bare føre til høyere boligpriser og økt gjeldsbelastning i samfunnet. Det er usosialt å la boligkjøperne ta hele klimaregningen, sier Jæger.

- Vi har nådd en grense når det kommer til hva de som skal kjøpe ny bolig i dag, skal være nødt til å betale for. Hvis målet er å spare energi, må regjeringen snu seg mot eksisterende bygningsmasse. Det er der det er flest kilowatt å hente, avslutter Jæger.

MILJØBYGG/19. februar 2018

Miljøambisiøst høyskolebygg i Bergen

Høgskulen på Vestlandet, nærregion Bergen er i dag på to lokasjoner. For å samle sin faglige og administrative aktivitet på Kronstad startet byggefasen for et nytt bygg i januar. Når det åpner i 2020 skal campus huse 9000 studenter og 900 ansatte. Les hele saken

Til toppen