Nykommer vant arkitektkonkurranse

Nykommer vant arkitektkonkurranse

Transborder Studio har vunnet konkurransen om nytt tilbygg til Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter, HL-senteret, i Oslo. Det unge arkitektfirmaet har utkonkurrert 64 av Norges største og mest anerkjente arkitektkontorer.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Selv om vi konkurrerte mot Norges beste arkitekter, hadde vi et håp om å vinne. Men når vi fikk beskjeden, ble vi helt himmelfalne og veldig glade, forteller Øystein Rø, partner og prosjektansvarlig i Transborder Studio.

Enstemmig

Det yngste arkitektbyrået blant sju finalister ble av en enstemmig jury kåret til vinneren. Juryen mener at Transborder Studio leverte det klart beste løsningsforslaget.

- Vinnerutkastet «Mino» er elegant, poetisk og har mange arkitektoniske kvaliteter. Det er en lavmælt og enkel bygning med en stor integritet, sier Frode Meinich, juryleder og eiendomsdirektør i Statsbygg.

[img id="1"]

Juryen for arkitektkonkurransen har i tråd med konkurranseprogrammet også kåret en nummer to i konkurransen. Dette ble arkitekt Carl-Viggo Hølmebakk for løsningsforslaget «Minor og Major».

Stillferdig

Statsbygg utlyste en begrenset plan- og designkonkurranse for utvidelse av HL-senteret Villa Grande på Bygdøy. 64 arkitektfirmaer meldte sin interesse, sju av dem ble valgt ut og helt til topps gikk altså Transborder Studio.

- Vårt forslag er et stillferdig og funksjonelt bygg som er integrert i landskapet, som en kontrast til Villa Grandes symboltunge arkitektur. Både Villa Grandes historie og HL-senterets arbeid med formidling og forskning var et spennende utgangspunkt for å lage et bygg, sier Rø i Transborder.

Juryens arbeid

- Det er hyggelig når nye talenter utmerker seg, sier Meinich, og legger til at forslagene har vært anonymisert for juryen under hele utvelgelsesprosessen.

I tillegg til juryleder Frode Meinich fra Statsbygg har juryen bestått av Guri Hjeltnes, direktør HL-senteret, Ketil Kiran (arkitekt), representant for HL-senteret, Anett Andreassen, forvaltningssjef Statsbygg, Niels Marius Askim (arkitekt), oppnevnt av NAL.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen