Nykommer vant arkitektkonkurranse

Nykommer vant arkitektkonkurranse

Transborder Studio har vunnet konkurransen om nytt tilbygg til Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter, HL-senteret, i Oslo. Det unge arkitektfirmaet har utkonkurrert 64 av Norges største og mest anerkjente arkitektkontorer.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Selv om vi konkurrerte mot Norges beste arkitekter, hadde vi et håp om å vinne. Men når vi fikk beskjeden, ble vi helt himmelfalne og veldig glade, forteller Øystein Rø, partner og prosjektansvarlig i Transborder Studio.

Enstemmig

Det yngste arkitektbyrået blant sju finalister ble av en enstemmig jury kåret til vinneren. Juryen mener at Transborder Studio leverte det klart beste løsningsforslaget.

- Vinnerutkastet «Mino» er elegant, poetisk og har mange arkitektoniske kvaliteter. Det er en lavmælt og enkel bygning med en stor integritet, sier Frode Meinich, juryleder og eiendomsdirektør i Statsbygg.

[img id="1"]

Juryen for arkitektkonkurransen har i tråd med konkurranseprogrammet også kåret en nummer to i konkurransen. Dette ble arkitekt Carl-Viggo Hølmebakk for løsningsforslaget «Minor og Major».

Stillferdig

Statsbygg utlyste en begrenset plan- og designkonkurranse for utvidelse av HL-senteret Villa Grande på Bygdøy. 64 arkitektfirmaer meldte sin interesse, sju av dem ble valgt ut og helt til topps gikk altså Transborder Studio.

- Vårt forslag er et stillferdig og funksjonelt bygg som er integrert i landskapet, som en kontrast til Villa Grandes symboltunge arkitektur. Både Villa Grandes historie og HL-senterets arbeid med formidling og forskning var et spennende utgangspunkt for å lage et bygg, sier Rø i Transborder.

Juryens arbeid

- Det er hyggelig når nye talenter utmerker seg, sier Meinich, og legger til at forslagene har vært anonymisert for juryen under hele utvelgelsesprosessen.

I tillegg til juryleder Frode Meinich fra Statsbygg har juryen bestått av Guri Hjeltnes, direktør HL-senteret, Ketil Kiran (arkitekt), representant for HL-senteret, Anett Andreassen, forvaltningssjef Statsbygg, Niels Marius Askim (arkitekt), oppnevnt av NAL.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen