Nytt klimavennlig konsept for ytterdører
(Foto: Swedoor)

Nytt klimavennlig konsept for ytterdører

Dørprodusenten Swedoor lanserer ECO – et nytt klimavennlig konsept for ytterdører som imøtekommer de økende kravene til bærekraftige byggematerialer.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Bærekraftige bygg er i fokus, og innen 31. desember 2020 kommer det også nye EU-regler som skal sikre at alle nybygg er nesten på nullenerginivå. Dette har bidratt til at produsenter av byggematerialer nå må utvikle innovative produkter til de stadig grønnere byggene. Swedoor ønsker å ligge i forkant av denne utviklingen og lanserer nå ECO – et nytt og bærekraftig tilvalg til ytterdører samt sidefelt og overlys i ADVANCE-LINE serien. Dette tilvalget vil bli et naturlig valg for små og store byggeprosjekter der det planlegges passivhus. 

Fakta om ECO:

  • Et bærekraftig tilvalg til det eksiterende sortimentet av ytterdører i ADVANCE-LINE serien
  • Imøtekommer fremtidens energikrav i byggenæringen
  • Kjernematerialet består av miljøvennlig og porøs trefiber
  • 3-lags glass og 77 mm tykt dørblad for maksimal isolasjon
  • FSC-sertifisert tre
  • Kvistfri karm med sterkere overflatefinish

Nye fordeler med samme kjente design

Det er mange fordeler med å velge ECO. Først og fremst får døren bedre isolasjonsegenskaper som bidrar til lavere energiforbruk og bedre inneklima. I tillegg er dørens kjernemateriale laget av miljøvennlig trefiber.

Siden ECO inngår som en del av det eksisterende designutvalget i ADVANCE-LINE serien, vil ikke de forbedrede miljøegenskapene gå ut over dørens design. Det ECO derimot skiller seg ut på, er at den gir døren en sterkere overflatefinish og en større glassåpning med en kvistfri og minimalistisk karm.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen