Nytt liv til nedslitt høyblokk

Nytt liv til nedslitt høyblokk

Da den ni etasjer høye betongblokken ved Carl Berner i Oslo skulle males, ble det funnet skader under den gamle malingen. Løsningen ble etterisolering med fasadesystemet Mapetherm Mineral Wool fra Mapei.

  • Produkt
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I tillegg til å reparere skadene gir det lavere oppvarmingskostnader.

– I utgangspunktet ønsket Furulund III Borettslag å fjerne gammel maling og legge på ny, men bruk av for tett maling kombinert med elde og slitasje på betongen gjorde at det måtte mer omfattende rehabilitering til, forklarer Michael Pedersen i Viking Entreprenør AS.

Det er de som har gjennomført etterisoleringen med Mapetherm Mineral Wool fasadesystem, som inkluderer isolerende plate av mineralull, sementbasert puss og gjennomfarget sluttpuss. Mineralull-platene er dessuten motstandsdyktig mot brann

– For oss er det enkelt å ha én leverandør fra begynnelse til slutt. Vi har brukt Mapei-produkter en rekke ganger, og har vært fornøyd med det. I tillegg til å ha komplette systemer, er de veldig løsningsorienterte, har gode faglige innspill og rask responstid.

Den ni etasjer høye blokka med 53 leiligheter ligger rett ved Carl Berner i Oslo. Furulund III ble oppført i 1954/1955, og har nå fått forlenget livet sitt betraktelig ved at betongen beskyttes utvendig. Det er beregnet at større vedlikehold ikke er nødvendig på 25-30 år.

– I tillegg til å rehabilitere fasaden fjerner Mapetherm Mineral Wool kuldebruer og gir lavere oppvarmingskostnader og bedre inneklima, forklarer Pedersen.

Bare i Oslo-området finnes det en rekke eldre betongblokker som vil ha store fordeler av rehabilitering med Mapetherm Mineral Wool fasadesystem. Det kan redusere både vedlikeholdsbehovet og kostnadene for beboerne.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen