Nytt liv til nedslitt høyblokk

Nytt liv til nedslitt høyblokk

Da den ni etasjer høye betongblokken ved Carl Berner i Oslo skulle males, ble det funnet skader under den gamle malingen. Løsningen ble etterisolering med fasadesystemet Mapetherm Mineral Wool fra Mapei.

  • Produkt
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I tillegg til å reparere skadene gir det lavere oppvarmingskostnader.

– I utgangspunktet ønsket Furulund III Borettslag å fjerne gammel maling og legge på ny, men bruk av for tett maling kombinert med elde og slitasje på betongen gjorde at det måtte mer omfattende rehabilitering til, forklarer Michael Pedersen i Viking Entreprenør AS.

Det er de som har gjennomført etterisoleringen med Mapetherm Mineral Wool fasadesystem, som inkluderer isolerende plate av mineralull, sementbasert puss og gjennomfarget sluttpuss. Mineralull-platene er dessuten motstandsdyktig mot brann

– For oss er det enkelt å ha én leverandør fra begynnelse til slutt. Vi har brukt Mapei-produkter en rekke ganger, og har vært fornøyd med det. I tillegg til å ha komplette systemer, er de veldig løsningsorienterte, har gode faglige innspill og rask responstid.

Den ni etasjer høye blokka med 53 leiligheter ligger rett ved Carl Berner i Oslo. Furulund III ble oppført i 1954/1955, og har nå fått forlenget livet sitt betraktelig ved at betongen beskyttes utvendig. Det er beregnet at større vedlikehold ikke er nødvendig på 25-30 år.

– I tillegg til å rehabilitere fasaden fjerner Mapetherm Mineral Wool kuldebruer og gir lavere oppvarmingskostnader og bedre inneklima, forklarer Pedersen.

Bare i Oslo-området finnes det en rekke eldre betongblokker som vil ha store fordeler av rehabilitering med Mapetherm Mineral Wool fasadesystem. Det kan redusere både vedlikeholdsbehovet og kostnadene for beboerne.

EIENDOMSFORVALTNING/20. november 2018

Skal forvalte verdens høyeste trehus

Usbl har sikret seg forvaltningskontrakten på verdens høyeste trehus. Mjøstårnet i Brumunddal, hvor Arthur Buchardt er byggherre, vil rage hele 84,5 meter over bakken. Når bygget står ferdig skal Usbl sørge for både etablering og forvaltning videre. Les hele saken

Til toppen