Nytt regjeringskvartal er også byreparasjon
(Illustrasjon: Statsbygg)

Nytt regjeringskvartal er også byreparasjon

Det nye regjeringskvartal skal ikke bare by på et effektivt departementsfelleskap med distinkte bygninger og en flott regjeringspark. Det vil også være en gedigen byreparasjon.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Rundt regjeringskvartalet er det i dag noen av Oslos aller dårligste byrom. Y-blokken er blant annet en bidragsyter til dette der den sperrer og ødelegger sikt- og ganglinjer. Med de grepene som vi har tatt i reguleringsplanen og vi tilrettelegger for i skisseprosjektet, vil dette bli betydelig forbedret, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen. - Oslo kommune har bestemt seg for å flytte hovedbrannstasjonen, og ved å senke Ring 1, rive Y-blokken, rive brannstasjonen og modulere de nye bygningene, får man ikke bare et effektivt og sikkert departementsfelleskap i distinkte bygninger, men også en gedigen byreparasjon.

Fra venstre: Regjeringsparken og A-blokken, og Y-blokka over ring 1. Illustrasjon: Statsbygg
Fra venstre: Regjeringsparken og A-blokken, og Y-blokka over ring 1. Illustrasjon: Statsbygg

- Vi får flotte byrom og en klar forbedring av den urbane situasjonen. Det blir åpent, hyggelig og menneskevennlig, sier Jørgensen.

Ring 1, og ring 1 slik den er i dag. Illustrasjon: Statsbygg
Ring 1, og ring 1 slik den er i dag. Illustrasjon: Statsbygg

- Ring 1 ved Møllergata, Hospitalsgata, Eva Kolstads gate og bybildet nedenfor Trefoldighetskirken og Deichmanske bibliotek blir helt endret – til det radikalt bedre. Det blir rett og slett mye bedre å oppholde seg her og er et klart bilde på hvordan prosjektet gir noe tilbake til byen, avslutter prosjektdirektøren.

Fra venstre: Eva Kolstad gate, og Eva Kolstad gate slik den er i dag. Illustrasjon: Statsbygg
Fra venstre: Eva Kolstad gate, og Eva Kolstad gate slik den er i dag. Illustrasjon: Statsbygg

Ny fase

Prosjekt nytt regjeringskvartal er nå i en ny fase: skisseprosjektet. Nå skal vinnerforslaget fra plan- og designkonkurransen utvikles, forbedres og konkretiseres. Skisseprosjektet skal etter planen leveres til Kommunal- og moderniseringsdepartementet sommeren 2018.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen