Nytt skoleprosjekt til NCC Building i Asker
(Illustrasjon: NSW Arkitektur)

Nytt skoleprosjekt til NCC Building i Asker

Asker kommune inngikk onsdag 9. mai kontrakt med NCC Building og NSW Arkitektur om utvikling og bygging av kommunens nye ungdoms- og kulturskole på Risenga. NCC og NSW Arkitektur vant kontrakten i sterk konkurranse med fire andre team.

  • Skole
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Vi gleder oss til å få en moderne, fremtidsrettet og fleksibel skole på Risenga. Den nye ungdomsskolen får gode undervisningsarealer som fremmer læring, inkludert egne arealer til kulturaktiviteter. Kulturlokalene vil komme mange til gode. Kulturlivet i Asker har lenge hatt behov for flere lokaler tilpasset sine behov, og representanter fra kulturorganisasjonene har vært involvert i planleggingsfasen. Vi håper og tror at både elever, lærere og kulturaktører blir fornøyde med det nye bygget. Nå ser vi frem til et godt samarbeid med NCC i byggeprosessen, sier varaordføreren i Asker kommune, Leif Frode Onarheim.

Kontrakten omfatter utvikling og bygging av nytt skolebygg og kulturaktivitetssenter for 540 elever fordelt på 6700 kvadratmeter over tre etasjer, samt tilhørende utearealer og sykkelparkering. Bygget bygges fossilfritt som innebærer at byggeplassen bruker energikilder som ikke gir utslipp av CO2.

Signerte kontrakt for byggingen av nye Risenga ungdomsskole: Thomas Fredrik Ruud Rektor Risenga ungdomsskole, Stein Grimstad virksomhetsleder prosjekt og utvikling Asker kommune, Mette Kringen prosjektleder Asker kommune, Georg Dehlie prosjektutvikler NCC Building Norge, Leif Frode Onarheim varaordfører Asker kommune, Are Strøm leder NCC Building Norge, Gunnar Ulvestad avdelingsleder NCC Building Norge. Foto: Cato Gustavson / NCC

Tett samarbeid

Byggeprosjektet gjennomføres som en totalentreprise med utvikling og design i tett samarbeid med byggherre, underleverandører og tekniske rådgivere og har en verdi på 163 millioner kroner eks. mva. Riving av gammel skole skjer etter høstferien 2018 og byggearbeidene er i gang på nyåret 2019 med ferdigstillelse september 2020.

  Illustrasjon: NSW Arkitektur

– Prosjektgruppen ser frem til å samarbeide tett med både byggherre, arkitekt og alle de involverte gjennom prosjektets konkretiserings- og byggefase. Dette er et utmerket utviklingsprosjekt hvor både byggherre, brukere, skoleledelse, arkitekt, tekniske underentreprenører og konsulenter sammen med oss i NCC har bidratt i prosessen og som vi ser frem til å se resultatet av, sier Gunnar Ulvestad, avdelingsleder i NCC Building.

– Vi har bygget mye for Asker kommune tidligere senest Kistefossdammen barnehage i Heggedal. Vi opplever Asker kommune som en meget profesjonell, seriøs og etterettelig byggherre når det gjelder valg av konkurranse- og samarbeidsformer og vi ser frem til samarbeidet, sier Ulvestad.

Fakta:

Beskrivelse: Skolebygg og kulturbygg 

Byggetid: Q1 2019 – Q4 2020 

Byggherre: Asker kommune 

Entreprenør: NCC Building 

Arkitekt: NSW Arkitektur 

Entrepriseform:Totalentreprise med utvikling og design 

Kontraktsverdi: 163 millioner kroner eks. mva. 

Størrelse: 6700 kvadratmeter 

Antall elever: 540 

Bærekraft: Fossilfri byggeplass, NCC Bærekraftig Byggeplass

DIGITALISERING/ 9. april 2019

Styrker sin posisjon som digitaliseringspartner til byggebransjen i Norden

Infobric utvider sortimentet av smarte digitale løsninger for å øke sikkerheten og effektiviteten i den nordiske byggebransjen. Gjennom oppkjøpet blir Tempus AS med datterselskapet Templus AB nå en del av Infobric. Les hele saken

Til toppen