Økern sykehjem nominert som Årets lokale klimatiltak

Økern sykehjem nominert som Årets lokale klimatiltak

Omsorgsbygg og Oslo kommune er blant de fem nominerte til prisen Årets lokale klimatiltak for den miljøvennlige og energieffektive rehabiliteringen av Økern sykehjem.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Vinneren offentliggjøres under Zerokonferansen 27. oktober.

[factbox id="1"]

Økern sykehjem ble rehabilitert for å fungere som erstatningsplasser for andre sykehjem som skal rehabiliteres i Oslo kommune i årene som kommer. Ved hjelp av midler fra Enova og EU, samt tilgang til internasjonal forskningskompetanse gjennom EU-prosjektet ZenN (Nearly Zero Energy Neighborhoods), er Økern sykehjem blitt et forbildeprosjekt på hvordan rehabilitere eksisterende eiendomsmasse på en energieffektiv og miljøvennlig måte. Sykehjemmet er da også et forbildeprosjekt i FutureBuilt.

Energibehovet ved sykehjemmet er redusert med 68 prosent, og 10 prosent av det gjenværende energibehovet dekkes av 800 kvadratmeter solceller på taket.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen