Fra venstre Carl Otto Løvenskiold, Olav Thon og Gunnar Glavin Nybø.
Fra venstre Carl Otto Løvenskiold, Olav Thon og Gunnar Glavin Nybø. (Foto: Bygg Reis Deg)

Olav Thon fikk Byggenæringens Ærespris 2018

Byggenæringens ærespris 2018 gikk til Olav Thon som har gjort noe ekstraordinært bra over tid for å fremme og bidratt til positiv utvikling for byggenæringen i Norge. Det er styret i Bygg Reis Deg, som beslutter om det finnes kandidater som fortjener en slik utmerkelse.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Olav Thon har gjort mye for Oslo, men han har også vært med på å skape næringsvekst rundt omkring i hele landet. Olav Thon er gründeren som gjennom pågangsmot, innovasjon og en teft for business bygd opp et stort firma med over 500 eiendommer og rundt 8000 ansatte.

Hans eiendommer har svært ofte en sentral beliggenhet som for eksempel Bjørvika i Oslo, men mange av bygningene ligger også utenfor allfarvei på steder som Svalbard, Kautokeino, Svolvær, Alta og Brussel. Virksomheten omfatter blant annet: studentboliger, leiligheter, hytter, lagerbygninger, næringseiendom, kontorfellesskap, hoteller, leiligheter, butikklokaler og kjøpesentre.

Olav Thon har vært opptatt av å erverve, utvikle og eie og har forvandlet lokaler ingen hadde tro på til å skape millioninntekter og arbeidsplasser for tusenvis av mennesker.

Han begynte karrieren på bar bakke og har bygd opp milliardkonsernet eiendom for eiendom.

På tross av suksess og milliardinntekter så er han en måteholden person som verdsetter naturopplevelser, frisk fjelluft og enkel overnatting på DNT-hytter.

Han er en stor inspirasjon for sine medarbeidere og eiendomsbransjen, gir millioner til forskning og har jobbet utrolige 28 år etter pensjonsalder.

Hver dag er han på kontoret i Oslo sentrum på jakt etter nye eiendomsprosjekter og nye utviklingsplaner.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen