Utviklingssjef Eivind Olsen med ny Jackon Såleblokk.
Utviklingssjef Eivind Olsen med ny Jackon Såleblokk. (Foto: Jackon)

Oppgraderer Såleblokken

I forbindelse med lanseringen av de to nye Thermomur-seriene har Jackon gjennomført en viktig endring i sin såleblokk.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Den 5 cm høye oppkanten på hver side er fjernet, slik at såleblokken kan kombineres sømløst med de ulike Thermomur- og Ringmurseriene fra Jackon.

Fjernet oppkanten

– Endringen vi nå gjør med såleblokken er å anse som en videreføring av Thermomurlanseringene, sier utviklingssjef Eivind Olsen i Jackon.

– Kundene våre vet at produktene i de brede sortimentene til Jackon Byggesystemer fungerer problemfritt sammen. Såleblokken er en integrert del av byggesystemene våre og har derfor fått en oppgradering denne våren.

  Illustrasjon:  Jackon

Olsen forteller at den nye Thermomur 450-serien er et nytt alternativ til lavenergiboliger, opprinnelig utviklet for å tilfredsstille strenge isolasjonskrav i det danske markedet.

Den unike isolasjonstykkelsen førte imidlertid til at 450-blokken ikke lot seg kombinere med såleblokken før oppkanten ble fjernet.

Enklere å legge radonduk

Jackon Såleblokk benyttes ved dårlige grunnforhold som krever større fundamentbredde og ved store laster. Trykkfasthet, mål, betongforbruk og bæreevne forblir uendret etter produktendringen.

Olsen forteller fornøyd at endringen, helt i tråd med konseptet Jackon Byggesystemer, medfører en ytterligere forenkling på byggeplass:

– Nå som oppkanten er fjernet blir det enklere å legge radonduk. Duken må ikke lenger brettes, men kan legges flatt fra isolasjonen og over vangen på såleblokken før Jackon Thermomur- eller Ringmurselement settes på plass.

ALUMINIUM/17. oktober 2018

Aluminium, en versting som kan brukes om igjen fra gamle bygg

Wicona tilbyr blant annet aluminiumsprofiler, tilbehør og beslag. Prosjektmedarbeider Kristian Sivertsen og Ragnhild Lokna Nygård, Byggeteknisk rådgiver i Nygård Hydro building har spennende ting å fortelle på sin stand i utstillingslokalet. Les hele saken

BÆREKRAFT/17. oktober 2018

Saga Wood et miljøvennlig alternativt til trykkimpregnerte materialer

– Vi er her fordi vi tror helt og fullt på å at også i byggenæringen vil det settes krav til en mer miljøvennlig bransje. Dette ligger i vår DNA å arbeide miljøvennlig, sier Lars Høymann Kristensen fra Saga Wood. Les hele saken

BUILDING GREEN/17. oktober 2018

Building Green feirer Oslo sin status som miljøhovedstad

Møtestedet Building Green ble etablert i 2011, og har stadig vokst og blitt viktigere for Skandinaviske utbyggere. Nå er Building Green Norden største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur. Møtestedet tar opp viktige utfordringer for bærekraftige nybygg og rehabilitering av eldre bygg. I København i fjor, ble utstillingen og konferansen besøkt av rundt 8 000 mennesker. Les hele saken

Til toppen