Oppnå godt inneklima i yrkesbygninger

Oppnå godt inneklima i yrkesbygninger

Byggforskserien gir råd om inneklima i nye og eksisterende yrkesbygninger, som kontorer, forretningsbygninger og skoler.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

To anvisninger i Byggforskserien om inneklima er revidert. Byggdetaljer 421.505 Godt inneklima i yrkesbygninger beskriver hensyn man må ta ved prosjektering for å oppnå godt inneklima. Videre får man en utfyllende oversikt over krav, forskrifter og veiledere som omfatter inneklima.

Anvisningen gir også råd om brukerkrav, termisk inneklima, luftkvalitet og ventilasjon, lydforhold og andre inneklimafaktorer.

Forebygging, oppfølging og kartlegging av inneklima

For bygninger som er i drift, gir Byggforvaltning 700.105 Inneklimaproblemer i yrkesbygninger råd om forebygging, oppfølging og kartlegging av inneklima. Anvisningen beskriver risikoforhold og tiltak man kan gjøre for å forbedre inneklima, med fokus på termisk inneklima og luftkvalitet.

Anvisningene er ment som hjelpemiddel blant annet for rådgivere, prosjekterende, byggherrer og ansvarlige for oppfølging av inneklima i virksomheter.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen