Optimera fortsetter sin ekspansjon

Optimera fortsetter sin ekspansjon

Optimera fortsetter ekspansjonen innenfor markedet for konstruksjonspakker og bygningselementer ved kjøp av Mjøstre AS på Ilseng utenfor Hamar. Oppkjøpet av takstolprodusenten inngår i selskapets langsiktige plan om å styrke sin posisjon som totalleverandør til byggemarkedet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Mjøstre har en sterk posisjon som takstolprodusent i sitt markedsområde. Optimera vil tilføre selskapet både et bredere kundegrunnlag og kompetanse. Vi vil også investere for å styrke og utvikle virksomheten videre, sier direktør Stene Bergsløkken i Optimera Byggsystemer.

Vi vil også investere for å styrke og utvikle virksomheten

– Det er også aktuelt å utvide sortimentet som blir produsert på Ilseng, legger han til. Overtagelsen av Mjøstre er et viktig bidrag for å understøtte Optimeras posisjon som totalleverandør til både nybyggings- og rehabiliteringsmarkedet. Takstoler leveres både som separat produkt, og inngår i leveranser av andre prefabrikerte løsninger. Optimera anslår veksten for denne type produkter til å være langt høyere enn for byggevarer for øvrig. Vi forventer fortsatt høy vekst i dette markedet, sier Bergsløkken.

Det er også aktuelt å utvide sortimentet

Eierfamilien Pedersen i Mjøstre sto overfor et generasjonsskifte uten naturlige kandidater i familien til å utvikle virksomheten videre. Arne Pedersen er nå daglig leder og vil fortsette i virksomheten.

– Vi er glade for å sikre virksomheten og medarbeiderne fortsatt drift og videreutvikling hos en langsiktig, industriell aktør, sier Pedersen.

Vi er glade for å sikre virksomheten

Fra før har Optimera Byggsystemer produksjonsenheter i Sandnes og i Andebu og omsetter for nær 300 MNOK. Mjøstre posisjonerer Optimera sterkere geografisk overfor markedet i Innlandet og Romerike.

– Mjøstre blir basis for våre videre investeringer i prefabrikasjon for dette markedet, avslutter Bergsløkken.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen