Optimera overtar Byggmakker Fosen

Optimera overtar Byggmakker Fosen

Optimera AS kjøper Fosen Bygg AS og øker sin tilstedeværelse i Trøndelag. Byggevarehuset er det største i sitt marked og Optimera styrker sin konkurransekraft i et attraktivt område rundt den nye kampflybasen på Ørland.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Både administrerende direktør Asbjørn Vennebo i Optimera og daglig leder i Fosen Bygg Arnt Jakob Hoøen uttaler at de er svært tilfredse med avtalen som de mener styrker konkur-ransekraften lokalt, øker attraktiviteten for kundene, og forsterker Optimera og byggevarehuset sin posisjon i Midt-Norge.

- Dette er et strategisk viktig oppkjøp for oss. Selskapet som i 2015 hadde en omsetning på 75 millioner er veldrevet og anlegget er stort nok til å ta unna den veksten vi mener kommer i dette området. Fosen Bygg ble etablert allerede i 1972 og har etter dette hatt en jevn vekst og fremstår i dag som et godt etablert og meget veldrevet selskap, sier administrerende direktør i Optimera Asbjørn Vennebo.

Ny hovedbase for Norges nye kampfly skal etableres på Ørlands hovedflystasjon og de første flyene forventes inn på rullebanen fra 2017. I forbindelse med dette forventer man økt byggeaktivitet og behov for flere boliger og offentlige bygg i regionen.

Det er Siw Anita Hoøen og Arne Frode Pettersen som selger byggevarehuset til Optimera. De forteller at det er viktig for dem at selskapets historie videreføres av en sterk og langsiktig eier.

- Vi er veldig godt fornøyd med at byggevarehuset nå blir en del av Optimera, området rundt Ørland er i sterk vekst og Optimera har den kompetansen man trenger for å løfte selskapet videre inn i fremtiden. Dette oppkjøpet vil komme våre ansatte og kunder til gode veldig raskt, sier de begge i en kommentar.

Overtagelsen skjer 02. Mai 2016 og byggevarehuset blir omprofilert som en del av Montér kjeden til Optimera. Arnt Jakob Hoøen fortsetter som daglig leder etter overtakelsen.

TRE/16. februar 2018

Rekordoppmøte på verdens største konferanse for byggekunst i tre

1700 deltakere fra hele verden deltok på verdens største møteplass for byggkonstruksjoner i tre, Forum Holzbau Garmisch. Flere norske bedrifter deltok for å oppdatere seg på de nyeste trendene innen internasjonal byggekunst i tre. Les hele saken

BIM/16. februar 2018

Fullsatt sal på seminaret om parametrisk design og BIM

Tirsdag 13. februar ble det for første gang i Norge arrangert seminar om parametrisk design/visuell programmering. Over 130 personer var til stede på Felix Konferansesenter for å høre en rekke norske og internasjonale foredragsholdere fortelle om hvordan de benytter dette i sin hverdag. Les hele saken

BYGGENÆRINGEN/15. februar 2018

Fortsatt stort behov for fagarbeidere i byggenæringen

38 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere viser ny undersøkelse fra BNL. I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer, og selv om pendelen går riktig vei på landsbasis, er det alt for få som velger bygg- og anleggsteknikk. Les hele saken

Til toppen