Optimera overtar Byggmakker Fosen

Optimera overtar Byggmakker Fosen

Optimera AS kjøper Fosen Bygg AS og øker sin tilstedeværelse i Trøndelag. Byggevarehuset er det største i sitt marked og Optimera styrker sin konkurransekraft i et attraktivt område rundt den nye kampflybasen på Ørland.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Både administrerende direktør Asbjørn Vennebo i Optimera og daglig leder i Fosen Bygg Arnt Jakob Hoøen uttaler at de er svært tilfredse med avtalen som de mener styrker konkur-ransekraften lokalt, øker attraktiviteten for kundene, og forsterker Optimera og byggevarehuset sin posisjon i Midt-Norge.

- Dette er et strategisk viktig oppkjøp for oss. Selskapet som i 2015 hadde en omsetning på 75 millioner er veldrevet og anlegget er stort nok til å ta unna den veksten vi mener kommer i dette området. Fosen Bygg ble etablert allerede i 1972 og har etter dette hatt en jevn vekst og fremstår i dag som et godt etablert og meget veldrevet selskap, sier administrerende direktør i Optimera Asbjørn Vennebo.

Ny hovedbase for Norges nye kampfly skal etableres på Ørlands hovedflystasjon og de første flyene forventes inn på rullebanen fra 2017. I forbindelse med dette forventer man økt byggeaktivitet og behov for flere boliger og offentlige bygg i regionen.

Det er Siw Anita Hoøen og Arne Frode Pettersen som selger byggevarehuset til Optimera. De forteller at det er viktig for dem at selskapets historie videreføres av en sterk og langsiktig eier.

- Vi er veldig godt fornøyd med at byggevarehuset nå blir en del av Optimera, området rundt Ørland er i sterk vekst og Optimera har den kompetansen man trenger for å løfte selskapet videre inn i fremtiden. Dette oppkjøpet vil komme våre ansatte og kunder til gode veldig raskt, sier de begge i en kommentar.

Overtagelsen skjer 02. Mai 2016 og byggevarehuset blir omprofilert som en del av Montér kjeden til Optimera. Arnt Jakob Hoøen fortsetter som daglig leder etter overtakelsen.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen