Oslos eldste boplass åpnet for alle

Oslos eldste boplass åpnet for alle

10. september åpnet rehabiliterte Lillo Gård i Nydalen for befolkningen. Denne gården, en av Oslos eldste boplasser som har vært befolket siden steinalderen, skal nå vekkes til liv igjen med 440 nye selveierleiligheter, et levende bydelstorg - og en helt nyrestaurert gård til allmenn livsnytelse. Visningssenteret vil være i selveste kårboligen.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Oslos ur-gård har de siste tiårene vært avgrenset fra allmennheten med et to meter høyt piggtrådgjerde. Gjerdet er nå fjernet og et av hovedstadens mest historiske områder åpnes for befolkningen. I tillegg til boligprosjektet, planlegges det barnehage og torg med konditori, dagligvarebutikk, blomsterbutikk og kafé, samt en restaurant i det vernende hovedhuset. Det er boligutviklerne OBOS, Eiendomsplan og AF Gruppen som står bak prosjektet.

- Det er en ære å få ta del i gjenåpningen av gården som mine forfedre kjempet for å bevare, sier Ole Andreas Lilloe-Olsen.

- Familie, tradisjon og gode oppvekstmiljøer har alltid stått hjertet mitt nært, både privat og politisk. Nye Lillo Gård vil være med på å bevare disse verdiene, fortsetter Lilloe-Olsen.

Etableringen av Lillo Gård som den nye møteplassen i Nydalen, vil være et viktig bidrag for å minske presset på boligmarkedet i Oslo. Samtidig bidrar utbyggelsen til å veve sammen hele Nydalen gjennom en gangbro mot T-banen og en ny gangforbindelse mellom Akerselva og Storo.

- Dette er et utrolig spennende prosjekt å få delta i. Lillo Gård vil ikke bare bli en trivelig møteplass for beboerne på området, men en spennende ny bydel for hele Oslos befolkning, sier Jørn P. Wollebekk, Partner i Eiendomsplan.

Som en del av Lillo Gård-prosjektet vil også nye Fernanda Nissen skole når prosjektet er ferdig, ha fått en egen grønn og luftig skolepark på gårdens tomt. Hittil har skolen ligget i skyggen av GE-bygget som nå er revet for å gjøre plass til det nye boligområdet.

Til toppen