OSU kjøper to tomter i Bjørvika

OSU kjøper to tomter i Bjørvika

Oslo S Utvikling (OSU) har inngått en avtale med HAV Eiendom om kjøp av to tomter i Bjørvika. Tomtene har et regulert volum som tilsier ca. 340 boliger. I tillegg kommer knappe 3.000 kvm butikker, serveringssteder og kulturtilbud på gateplan.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Dette er en strategisk viktig avtale for oss. Ettersom vi allerede eier de omkringliggende tomtene, får vi nå full kontroll over fremdriften i Bispevika. Vi kan styre prosjektene i den rekkefølgen som er til det beste for området, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling, som nå blir en enda større aktør i Fjordbyprosjektet.

Sikrer optimal utvikling

Eva Hagen, administrerende direktør i HAV Eiendom, forteller at det var naturlig for selskapet å henvende seg til OSU.

[img id="2"]

- Siden OSU eier alle de omkringliggende tomtene, samt at hele området er regulert under ett, er det bra at ett eierselskap står for utbyggingen. Det sikrer en helhetlig og optimal utvikling av Bispevika, sier hun. HAV Eiendom selger de to tomtene fordi selskapet har som strategi å utvikle næringseiendom. Utbygging og salg av boliger er ikke en del av selskapets virksomhet.

Beliggende i sjøkanten

Thorsen beskriver de to tomtene som noen av de fineste i Bjørvika. De er beliggende i sjøkanten med fantastiske solforhold og direkte tilgang til Havnepromenaden. Store deler av tomtene skal etableres ut i sjøen, utenfor det som er definert som Bispekaia og Losbrygga.
Det er regulert inn ca. 340 boliger på de to tomtene, slik at OSU totalt skal bygge ca. 1.500 boliger i Bispevika.

Unike boliger

Boligene på de to tomtene skal fordeles på 14 bygg. Prosjektet får sjøkanaler og -basseng mellom husene, noe som vil gi boligene et unikt særpreg.

[img id="1"]

Etter et parallelloppdrag valgte HAV Eiendom prosjektet ”Skjærgården”, som er utarbeidet av det danske arkitektkontoret Tegnestuen Vandkunsten. Prosjektet er med på å gi Bispevika en egen identitet og gjør at området skiller seg ut fra den tradisjonelle karrébebyggelsen som ofte velges i nybyggprosjekter sentralt i Oslo. Det har et lekent uttrykk og består av punkthus i forskjellige størrelser, med skråtak og ulike møneretninger. I tillegg varierer uterommenes form og størrelser, noe som gir området et annerledes og unikt preg.

En levende bydel

I de 14 byggene kommer det også butikker, serveringssteder og kulturtilbud på gateplan. OSU skal dermed utvikle hele bygulvet i Bispevika, og det skal henge godt sammen med tilbudet som selskapet er i ferd med å utvikle i Barcode.

Vi blir nå i stand til å ta et helhetlig grep for å skape et komplett tilbud

- Vi blir nå i stand til å ta et helhetlig grep for å skape et komplett tilbud. Et bredt publikumsrettet tilbud på begge sider av Dronning Eufemias gate vil være et viktig bidrag til å skape en levende bydel, sier Thorsen. Første boligprosjekt neste år Overdragelsen omfatter feltene B6a og B6b og skjer ved salg av to aksjeselskap. Partene er enige om ikke å kommentere salgssummen.

Grunnarbeidene for de nye boligene i Bispevika på ett av de andre feltene til OSU er allerede i gang, og selskapet planlegger å legge det første boligprosjektet ut i markedet i løpet av 2016.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen