Simen F. Jørgensen i Otovo mottok prisen "Årets solstråle" av Solenergiforeningens styreformann Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen.
Simen F. Jørgensen i Otovo mottok prisen "Årets solstråle" av Solenergiforeningens styreformann Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen. (Foto: Otovo)

Otovo er «Årets solstråle 2018»

Solenergiselskapet Otovo er tildelt prisen for sitt arbeid for å fremme solenergi i Norge.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Otovo, Norges ledende solenergiselskap for private, mottar prisen for sitt arbeid med å kommunisere fordelene med solceller for folk flest, for å forenkle veien til egenprodusert energi og for å bidra positivt til profesjonaliteten i bransjen.

Prisen "Årets solstråle" utdeles årlig av Solenergiforeningen til en person eller virksomhet i Norge som i forhenværende år har utmerket seg i sin innsats for å fremme bruk av solenergi. Prisen ble delt ut for første gang i 2013. Tidligere mottakere av prisen inkluderer Solenergi Fusen, Statsbygg og Obos.

Otovo tildeles prisen for å ha gjort solceller interessant for huseiere av alle typer.

 
– Otovo er i en særklasse når det gjelder markedskommunikasjon, og har bidratt betydelig til å løfte solstrøm fra å være et tema kun for spesielt interesserte, til å bli et samtaleemne også blant ‘folk flest’, heter det i juryens begrunnelse.

Tydelige retningslinjer for trygg utbygging

Otovo-gründer og produktdirektør i selskapet, Simen F. Jørgensen tok imot utmerkelsen under solenergibransjens årlige samlingspunkt, Solenergidagen, 6. september i Ingeniørenes hus i Oslo.
 
– Vi har siden starten blitt løftet av alle de gode tilbakemeldingene vi har fått fra kundene våre, og takker for at også Solenergiforeningen oppmuntrer oss til å fortsette arbeidet med å gjøre solenergi så lett at alle klarer å kjøpe det på nett, sier han.

Det var styreleder i Solenergiforeningen, Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen som delte ut prisen.

– Gjennom sin store gjennomslagskraft har de bidratt til at solenergi i økende grad blir ansett for å være aktuelt på norske bygg – det være seg i privatsektoren eller i næringsbyggsektoren. Dette har vært med på å gi hele solenerginæringen et løft, fortalte han.
Otovo anerkjennes også for å ha jobbet aktivt for å gjøre solceller og installasjon til en trygg og ryddig aktivitet i Norge:
– I tillegg har virksomheten vært aktivt engasjert i arbeid internt i bransjen rettet mot forbedrede rammevilkår for solenergi, og tydelige retningslinjer for trygg utbygging, heter det i begrunnelsen for tildelingen.

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen