Karoline og Dennis forteller om godt arbeidsmiljø, flat struktur og toppkompetanse i Moelven Limtre AS.
Karoline og Dennis forteller om godt arbeidsmiljø, flat struktur og toppkompetanse i Moelven Limtre AS. (Foto: Tom E. Holmlund)

På A-laget

Dennis Afonso Pettersen og Karoline Røste Omdahl har fylt 22 år og er allerede på A-laget.

  • Tre
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

De to unge byggingeniørene er en del av konstruksjonsteamet hos Moelven Limtre AS. Begge nikker bekreftende når de blir spurt om de er stolte av å jobbe i bedriften mange betrakter som verdensledende innen store bærende konstruksjoner i tre.  

- En føler seg privilegert når en kommer rett fra skolebenken og får slike muligheter. Det ryktes jo i høgskolemiljøet at det er kompetanse i toppklasse hos Moelven Limtre. Å være fersk og få jobbe med folk som kan så mye er ikke bare flott, men også betryggende og lærerikt, sier Karoline.

Godt arbeidsmiljø

Dennis forteller at det er et godt arbeidsmiljø i Moelven Limtre. 

- Det betyr mye for oss. Det er flat struktur og det er bra, smiler Dennis.

En føler seg privilegert når en kommer rett fra skolebenken og får slike muligheter.

- Karoline Røste Omdahl

Dennis (22) er fra Lillehammer og Karoline fra Reinsvoll, og begge har bachelorutdanning som byggingeniører fra NTNU på Gjøvik. Dennis jobber mest med det de kaller dimensjoneringsservice, mens Karoline er ansatt som salgsingeniør og jobber med konstruksjon.

Avslutter et prosjekt

Karoline er akkurat nå i avslutningsfasen av et kontorprosjekt som heter Valle Wood. 

- Det er et 7. etasjes bygg med søyler og bjelker i limtre, samt massivtre. Det er et krevende prosjekt med mange detaljer. Oppgaven min har vært å lage produksjonsunderlag som blant annet innebærer tegninger og PBA-filer, sier Karoline.

Mange mailer

I dimensjoneringsservice’n behandler Dennis mange mailer og telefoner hver dag fra Moelven Limtres forhandlerkunder. 

- Forhandlerens kunder - som er snekkere, ingeniører, byggmestere, entreprenører - skal i utgangspunktet rette sine forespørsler gjennom forhandleren. Forhandleren er vår direktekunde, forteller Dennis.

Lager produksjonsgrunnlag

Han lager også produksjonsgrunnlag på ordrer som kommer inn fra ordrekontoret og videresender tegningene til kunde for godkjenning. 

- Deretter brukes det godkjente grunnlaget til å lage maskinfiler, som videre blir sendt ned til produksjonen i fabrikken, sier Dennis.

Etter at markedsdirektør Tor Olav Lierhagen og konstruktør Jon Grantangen i Moelven Limtre kom til NTNU på Gjøvik for å fortelle om mulighetene i Moelven, ble de to inspirert.

- Når vi så stillingene utlyst i avisa, var det ikke tvil om hvor vi skulle søke jobb, sier Dennis Afonso Pettersen og Karoline Røste Omdahl.

De to unge ingeniørene begynte begge i Moelven 12. juni 2017. 

MILJØ/21. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

HMS/21. februar 2019

Bedre kjønnsbalanse gir mer på bunnlinjen

– Tallenes tale er klar. Nå har byggebransjen om lag 2% kvinnelige fagarbeidere. Alt tyder på at de bedrifter som sørger for å skaffe seg en bedre kjønnsbalanse, tjener mer penger. Logisk betyr det da at om byggebransjen hadde gjort en sterkere innsats for å bedre kjønnsbalanse, hadde bunnlinjen sette hyggeligere ut. Les hele saken

Til toppen